بخشی از مقاله

چکیده:

برنامه ریزی شهری در ایران همواره از رویکرد برنامه ریزی سنتی تأثیر پذیرفته است و بر این اساس اغلب تبعات مثبت برنامه های شهری نصیب گروه های با درآمد بالاتر می شود. از این رو سیاست های تأمین مسکن گروه های کم درآمد شهری، غالبا متوجه گرو ه های غیرهدف می گردند و در نتیجه این گروه ها نه تنها به حاشیه اینبرنامه ها، بلکه عملاً به سوی حاشیه شهرها و حاشیه نشینی رانده می شوند . از سال1999 با تأسیس سازمان ائتلاف شهرها و با پشتیبانی بانک جهانی و مرکز ،UN HABITAT استراتژی توسعه شهری - CDS - معتقد است که با هدف کاهش فقر شهری و بهبود مسکن گروه های کم درآمد، در بیش ا ز 250 شهر جهان سومی اجرا شده، که نتایج موفقی نیز داشته است .

رهیافت شهرهای جهان سوم، آینده هم اکنون است؛ و از این رو فارغ از اهداف بلندمدت و انعطاف ناپذیر طرح های جامع و با تأکید بر اصل اجرا و مشارکت شهروندان، با چالش های روزمره آنان از جمله مسکن، مستقیماً روبه رو می شود و نیز بخش عمده ای از امکانات مورد نیاز طرح ها از جمله نیروی انسانی،مدیریت و مصالح ساختمانی را از طریق منابع محلی تأمین می کند. در تحقیق حاضر 23 ویژگی 330 خانواده ساکن واحدهای اجاره به شرط تملیک شهربابل ، که هم سو با سیاست تأمین مسکن گرو ه های ک م درآمد احداث شده اند، جمع آوری گردید .

نحوه تأمین منابع مالی و بازپرداخت آنها، بعد خانوار، اشتغال، میزان درآمد و تحصیلا ت ، معیارهای انتخاب مسکن و هزینه های رفت و آمد، از مهم ترین این ویژگی ها محسوب می شوند. تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده نشان می دهد که گرچه هدف اصلی احداث این خانه ها تأمین مسکن گروه های کم درآمد شهری دربابل بوده است، اما اغلب ساکنان آنها، متعلق به گروه های متوسط و متوسط به بالا هستند. مقاله حاضر سعی بر آن دارد تا ضمن بررسی و تحلیل سیاست های تأمین مسکن در در ایران، به اهمیت و جایگاه. CDS این حوزه بپردازد

مقدمه

سکونتگاه های شهری نه تنها کانون تولید و توزیع و مصرف کالاها و خدمات محسوب می شوند، بلکه مراکز اصلی شکل گیری روندهای اقتصادی اجتماعی در تمدن های بشری محسوب می شوند. به تعبیر گوردن چایلد، آینده و سرنوشت تمدن های انسانی نه در میان ستارگان، که در شهرها رقم خواهند خورد . از طرف دیگر، این سکونتگاه ها با چالش های متنوع و متعددی در حوز ه های اقتصادی و اجتماعی و زیست محیطی مواجه اند.

آمارهای جمعیتی مرکز سرشماری POPClock وابسته به سازمان ملل گویای این است که جمعیت جهان در ماه 2009 میلادی به رقم 6666666666 / نفر رسید و این رقم فقط با گذشت چند ماه در ابتدای سال 2010 بیش از6/7 میلیارد نفر افزایش یافت “World POPClock, 2009, 2”.؟× در این میان شهرهای کشورهای جهان سوم همواره در حال مواجهه با مشکلات و .بحران های بسیاری از جمله در زمینه اشتغال و مسکن اند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید