بخشی از مقاله
چکیده
فعالیتهای متعدد بخش های نظامی یک کشور، پتانسیل مناسبی برای بکارگیری ERP بوجود آورده است و از آنجایی که حوزه نظامی از پیچیدگی ها و حساسیت های خاص خود برای رویایی با شرایط و موقعیت های پیش بینی نشده همانند حوادث و بلایای طبیعی و غیر طبیعی از قبیل سیل،زلزله،آتش سوزی و جنگ بر خوردار می باشد نیاز به یکپارچه سازی اطلاعات در کمترین زمان ممکن را دارد. از سویی نیاز روز افزون سازمانها و بالاخص واحدهای نظامی به چنین سیستمهایی و از طرفی هزینه ی بالای پیاده سازی این سیستم ها جهت ایجاد یک سیستم یکپارچه اطلاعاتی در این واحدها موجب انتخاب این موضوع جهت پژوهش و بررسی گردید.
در این تحقیق تلاش میشود تا شاخص های کلیدی موفقیت پیاده سازی ERP با استفاده از روش تحلیل عاملی تدوین و سپس با استفاده از فرایند تحلیل شبکه به رتبه بندی شاخص های مذکور بپردازیم. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پیمایشی می باشد؛ با انتخاب شاخص های پیشنهادی - از طریق مطالعات کتابخانه ای، نظرات خبرگان و مطالعه نمونه های اجرا شده - آغاز شده پس از تهیه پرسشنامه اول و ارسال به نمونه مد نظر که شامل افرادی که در سازمان در زمینه ERP خبره محسوب میشوند و تجزیه و تحلیل پرسشنامه های بازگشتی ، شاخص های پیشنهادی، مورد تأیید آماری قرار گرفته است و سپس با استفاده از روش ANP به رتبه بندی شاخص های موصوف پرداختیم .که در پایان عواملی چون فرهنگ سازمانی، امنیت شغلی، آموزش و حمایت مدیران ارشد به ترتیب از جمله مهمترین عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی ERPدر سازمان های نظامی بدست آمد.
مقدمه
در جهان امروز رشد و توسعه فناوری اطلاعات به شاخص ترین معیار رقابت تبدیل شده است و در این رابطه سیستم های برنامه ریزی و بانک های اطلاعاتی جامع در هر سازمانی به خصوص سازمانهای نظامی یکی از نیازمندی های اساسی محسوب می شود و هرچه سازمان بزرگتر باشد این نیاز به طور گسترده تری احساس می شود . شاید یکی از کامل ترین سیستم های اطلاعاتی موجود که در سالهای اخیر به طور گسترده تری مورد استفاده قرار گرفته سیستم برنامه ریزی منابع سازمان باشد.
یک سیستم جامع و یکپارچه مانند سیستم برنامه ریزی منابع سازمان قابلیت جمع آوری اطلاعات از تمامی نقاط محیط به درون سازمان را دارد؛ همچنین با کاهش زمان سیکل انجام فعالیت ها، مدیریت بهتر دارایی ها و کاهش هزینه ها را موجب می شود.
از آنجایی که در عصر جدید اطلاعات و ارتباطات1، زمان نقش تعیین کننده ای در ارزش اطلاعات برعهده دارد، بخصوص در میدان نبرد و عملیات نظامی، موفقیت از آن واحدی است که مفیدترین اطلاعات را در کمترین زمان - بموقع و بجا - بدست آورد که لازمه آن داشتن سیستم یکپارچه اطلاعاتی می باشد تا با عکس العملی ساختاریافته و متناسب، نبض میدان نبرد را بدست بگیرد.
لذا یکی از مهمترین موضوعات تحقیقاتی در زمینه ی سیستمهای اطلاعاتی موفقیت پیاده سازی این سیستم هاست،پیاده سازی موفق ERP می تواند سرعت چرخه عملیاتی و لجستیکی و دقت پیش بینی های آتی را بالا ببرد .