بخشی از مقاله

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رفع مشکل املاء نیما انجام شد. در این پژوهش از پرسشنامه مصاحبه و مشاهده استفاده شده است. طی جلسات متعدد و از طریق روش اقدام پژوهی به حل این مشکل پرداختیم و تاحدودی موفق بودیم همینطور در رابطه با پیشگیری نیز پیشنهاداتی ارایه کردیم امیدواریم مفید باشد افعال نیز به صورت مفرد به کار برده شده است تا مطالعه این مقاله برای خوانندگان آسانتر باشد اما شیوه کار به صورتی بوده است که هر کدام از ما در قسمتی فعالیت داشته ایم.

مقدمه

بسیارند کودکانی که ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی و قد و وزنشان حاکی از بهنجار بودن است. هوش شان کم و بیش عادی است، به خوبی صحبت میکنند، مانند سایر کودکان بازی میکنند و مثل همسالان خود با سایرین ارتباط برقرار میکنند، در خانه نیز خود یاریهای لازم را دارند و کارهایی را که والدین به آنان واگذار میکنند به خوبی انجام میدهند و از رفتار و اخلاق عادی برخوردارند. لیکن وقتی به مدرسه میروند و میخواهند خواندن و نوشتن و حساب یاد بگیرند دچار مشکلات جدی میشوند. بیش از یک قرن است که متخصان علوم تربیتی و روانشناسی و گفتار درمانی در پی تشخیص و درمان مشکلات این قبیل کودکان بودهاند.

نظر به اینکه درس املاء و به عبارت دیگر خواندن و نوشتن پایه ی کسب علم می باشد و دانش آموزی که در درس املاء ضعیف است.عملاً در سایر دروس نیز حتی با وجود استعداد  قابلیت و یا حتی سوالات را  پیشرفت، نخواهد داشت، زیرا دانش آموزش که نتواند به سوالات دروس به درستی پاسخ  دهد تشخیص دهد، در همه دروس دچار ضعف خواهد شد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم برای انجام پژوهش خود وضعیت یکی ازدانش آموزان مدرسه را که دچار مشکلی بود - نیما - را مورد بررسی قرار دادیم .{1}

بیان مساله

گام :1عنوان پژوهش: چگونه توانستیم مشکل املاء نیما را برطرف نمایم؟

گام:2توصیف وضعیت موجود

نیما دانش آموز پایه پنجم ابتدایی می باشد. او پسری معصوم و کم حرف و مرتب می باشد و خیلی آرام صحبت می کند از نظر اخلاقی هیچ مشکلی ندارد، از نظر روحی نیز دچار مشکلاتی خاص می باشد گوشه گیر است. شاید این امر به خاطر وجود مشکلات خانوادگی باشد. او در همه ی دروس در حد متوسط پاسخگو می باشد ولی در درس دیکته دچار مشکل است . هر بار که او املاء می نوشت نمره ی کمی می گرفت در نتیجه بر آن شدم علت این موضوع را دریابم چون ناکامی در درس املاء سبب ضعف در دروس دیگر می شود مثل خواندن و نوشتن. در این زمینه در عوامل به وجود آورنده نیما چند سوال مطرح می باشد؟

-    دلایل ضعف در املاء نیما چیست؟

-    بیشتر مشکلات املای نیما در کدام زمینه است؟

-    آیا شرایط خانوادگی سبب بروز مشکل نیما شده؟

-    آیا مشکل نیما به مدرسه و نحوه تدریس معلم بر می گردد؟

گام :3 روش گردآوری اطالعات - شواهد شماره - 1

برای حل مشکل ابتدا نیما را مدتی در هنگام نوشتن درس املاء بطور خاص زیر نظر گرفتم و متوجه شدم که در هنگام نوشتن املاء یک حالت بی توجهی دارد که در پاسخگویی به دروس دیگر چنین حالتی در او وجود داشت ولی عملکردش خوب بود. برای ادامه بررسی ها به سراغ پرونده تحصیلی او رفتم و دفتر املاء او را بررسی کردم و به نتایج خوبی نیز رسیدم اینکه بیش تر اشکالات املایی او در تشخیص صداهایی است که چند شکل مختلف دارد و همچنین ضعف حافظه دیداری وعدم دقت است. با بررسی های به عمل آمده متوجه شدم که پدر و مادرش روابط خوبی ندارند.

فرزند سوم خانواده است و والدین او از سطح سواد بالایی نیز برخوردار نبودند. همچنین کارنامه های سال تحصیلی قبل او را بررسی کردم و متوجه شدم که از کلاس اول نمرات املایی او نسبت به درس های دیگر فرقی ندارد و نمره قابل قبول را در تمام دورس کسب کرده. و لازم دانستم که از خود او نیز علت این مشکل را جویا شوم نیمادلیل برای این موضوع عنوان نکرد و فقط سکوت کرد وقتی سکوت او را دیدم خواهش کردم که فردا با مادرش به مدرسه بیاید فردای آن روز با مادرش صحبت کردم و علت این امر را جویا شدم و سوال کردم آیا تا به حال برای رفع این مشکل هم اقدامی انجام داده اید ؟ او گفت از پایه اول تا چهارم مشکلی خاصی نداشت در این پایه دچار این مشکل شده است. و ما هر چه تلاش کرده ام به نتیجه ای نرسیدیم و در ادامه گفت او را مجبور می کنم در خانه مشق زیاد بنویسد.

به او املاء می گوییم اما تا حالا که تاثیری نداشته است. چون از صحبت با اولیاء و خود دانش آموز به نتیجه ای نرسیدم و مصمم بودم که این مشکل را برطرف کنم پس در جلسه ی مشکل را با معلمین مطرح کردم و از همکاران کمک خواستم مدیر گفت من هم که پرونده ی تحصیلی او را دیدم متوجه شدم که در درس املا این مشکل برایش امسال پیش آمده است. معلم او نیز گفت من هم با این مشکل مواجه هستم اما تلاش های من به نتیجه ای نرسید. از او خواهش کردیم تا کارهایی را که برای رفع این مشکل انجام دهم.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید