بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

جامعه شناسی (2)
SOCIOLOGY(2)
سال سوم متوسطه

اسلاید 3 :

درس چهارم : فرهنگ (2)
اهداف درس:
آشنایی دانش آموزان با تعریف فرهنگ واقعی
آشنایی دانش آموزان باتعریف فرهنگ آرمانی
آشنایی دانش آموزان با فرهنگ حق و فرهنگ باطل
آشنایی دانش آموزان با مفهوم حقیقت و واقعیت

اسلاید 4 :

موضوعات
فرهنگ واقعی و فرهنگ آرمانی
مواردی از فرهنگ آرمانی که بیرون فرهنگ واقعی قرار می گیرند
مواردی از فرهنگ آرمانی که درون فرهنگ واقعی قرار می گیرند
فرهنگ حق و فرهنگ باطل
حقیقت و واقعیت

اسلاید 5 :

فرهنگ آرمانی و فرهنگ واقعی
فرهنگ آرمانی: بخشی از فرهنگ را گویند که مردم یک جامعه از آن جانبـداری می کنند و رعایـت آن را لازم می دانند اما در عمل ممکن است آن را نادیده بگیرند.
فرهنگ واقعی: آن بخش از فرهنگ را گویند که مردم به آن عمل می نمایند.
» مردم همواره مطابق آنچه خوب می دانند عمل نمی کنند، به عبارتی دیگر برخی از رفتارهای آنان برخلاف ارزش ها و هنجارهایی است که از آن ها هواداری می کنند.

اسلاید 6 :

بخشی از فرهنگ واقعی می تواند در حوزه فرهنگ آرمانی باشد. یعنی مردم مطابق با ارزش ها و هنجارهایی عمل کنند که رعایت آن ها را لازم و مهم می دانند. بخشی دیگر می تواند از مواردی باشد که در سطح آرمان ها رعایت آن را لازم نمی دانند. بنابراین: بخشی از فرهنگ واقعی خارج از فرهنگ آرمانی واقع می شود و بخشی از فرهنگ آرمانی نیز بیرون از فرهنگ واقعی قرار دارد.
فرهنگ
آرمانی

اسلاید 7 :

نمونه هایی از فرهنگ آرمانی جامعه ما، که بیرون از فرهنگ واقعی قرار می گیرند و مواردی از فرهنگ آرمانی که درون فرهنگ واقعی قرار دارند
فرهنگ آرمانی
بیرون از فرهنگ واقعی درون فرهنگ واقعی
ناپسند بودن اسراف و تبذیر استکبار ستیزی
راستگویی و ناپسندی دروغ احترام به پدر و مادر
وجدان کاری دفاع از مظلوم

اسلاید 8 :

فرهنگ حق و فرهنگ باطل
فرهنگ حق: آن بخش هایی از فرهنگ را گویند که از نظر علمی صحیح و مطابق فطرت انسان می باشد. مانند: وفای به عهد، راستگویی، عدالت خواهی، دفاع از مظلوم و خدا پرستی.


فرهنگ باطل: بخش هایی از فرهنگ را گویند که از نظر علمی قابل دفاع نباشد و بر اساس خرافات شکل گرفته باشد. مانند: ظلم و بی عدالتی، تجاوز به حقوق دیگران، شرک و دنیا پرستی.

اسلاید 9 :

حقیقت و واقعیت
« حقیقت آن چه که باید باشد » « واقعیت آن چه که هست »
جوامع مختلف با ایمان به عقاید و ارزش های حقیقی، حقیقت را به عرصه فرهنگ آرمانی خود وارد می کنند و اگر هنجارها، کنش ها و اعمال خود را نیز بر اساس همان عقـاید و ارزش ها ، سازمان دهند، حقیقت به حوزة فرهنگ واقعی نیز راه پیدا می کند.

بنابراین حقیقت هر چند خود ثابت است ولی در قلمرو واقعیت ثابت نبوده و تغییر پذیر است؛ یعنی جامعه امکان انحراف از فرهنگ حق و پذیرش فرهنگ باطل را دارد، همان گونه که امکان خروج از فرهنگ باطل و قبول فرهنگ حق وجود دارد.
فارابی جوامع برخوردار از فرهنگ حق را مدینه فاضله می داند، و جوامع محروم از فرهنگ حق را به انواع متعددی از جمله: جاهله، فاسقه و ضاله تقسیم می نماید.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید