بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

رانندگی از آن شغل های پراسترسی است که کلی عوارض
جسمی و روانی در پی دارد، ولی با داشتن آگاهی های لازم
می توان امکان بروز این عوارض را به حداقل رساند.

رانندگان در حین رانندگی در وضعیتی قرار دارند که به واسطه نیروهای وارده بر مفاصل بدن شان ستون فقرات، زانو، ران و مفصل مچ پا در طولانی مدت دچار عارضه می شوند.
ما نزدیک به 400 هزار راننده حرفه ای در سطح کشور داریم که از راه رانندگی امرار معاش می کنند و این باعث می شود که صنعت حمل ونقل، بزرگ ترین نیروی کار کشور ما را تشکیل بدهد، ولی متاسفانه در این صنعت بزرگ، آگاهی و آشنایی لازم را در زمینه طب کار و سلامت شغلی رانندگی نداریم.

اسلاید 2 :

شایع ترین عارضه شغلی در میان رانندگان مشکلات عضلانی و اسکلتی است که تقریبا تمام مفاصل بدن آنها راتهدید می کند:
حرفه ی رانندگی كردن علی رغم اینکه سبب خستگی شدید راننده می شود، عملا تحرک چندانی ندارد و این عدم فعالیت سبب ایجاد عوارض جسمی گوناگون در رانندگان می شود که مهم ترین این عوارض، مشکلات اسکلتی - عضلانی است و این افراد در بسیاری از مفاصل بدن شان از جمله ستون مهره ی کمری ، مفصل زانو ، گردن، شانه، مچ دست ، آرنج، مچ پا و تقریبا همه مفاصل دچار عارضه می شوند و این همه به خاطر غلط نشستن و طولانی بودن آن است.
ضمن این که پزشکان بروز اختلال در دستگاه گردش خون را هم یکی از مشکلات رانندگان می دانند. همچنین ثابت بودن راننده در وضعیت نشسته و آویزان ماندن پا به مدت طولانی موجب بیماری تورم رگ های پا یا واریس می شود.

اسلاید 3 :

در حرفه رانندگی مفاصل بدن بدون حرکت است. ستون مهره ای ناحیه گردنی، مفاصل شانه ها، مفاصل ستون مهره ای کمری و پشتی و سینه ای، لگن، مفصل ران و زانو همه ثابت هستند و باید بدانید که اگر از عضله، مفصل یا عضوی از بدن کار نکشیم، بدن کم کم آن را ضعیف می پندارد. به عنوان مثال اگر از عضلات پشتی کار نکشیم، این عضلات به تدریج فرسوده شده و تحلیل می روند.
عضلات کناری ستون فقرات در درازمدت تحلیل می رود و فرسوده می شود. بنابراین کوچک ترین فشار یا آسیب به ستون مهره ها خیلی جدی باید گرفته شود.

اسلاید 4 :

از طرفی بد نشستن سبب می شود آب دیسک بین مهره ای در ستون فقرات از بین برود و قابلیت ارتجاعی خود را از دست بدهد و به محض وارد شدن یک ضربه یا فشار، ساختمانش به هم ریخته و سبب بیرون زدگی دیسک شود که روی اعصاب ناحیه از جمله عصب سیاتیک فشار وارد می کند و بیمار از دردی در ناحیه کمر شکایت می کند که از ران شروع شده و تا پایین پایش تیر می کشد.

اسلاید 5 :

پيش گيري:
1- صندلی وسیله ای است که راننده همواره با آن همراه است و حتما باید قابلیت تنظیم داشته باشد. قد، وزن، طول ران و طول ساق پای همه راننده ها مثل هم نیست. پس راننده باید بتواند شیب صندلی، نحوه نشستن، فاصله اش از کف اتومبیل، فاصله اش از فرمان و .... را تنظیم کند.
2- صندلی را باید در موقعیتی تنظیم کنیم که فرورفتگی ها و بیرون آمدگی های پشت را بپوشاند. زاویه زانو هم باید یک زاویه نسبتا باز باشد. به هیچ وجه پا نباید کشیده باشد و باید به راحتی به پدال ها برسد.

اسلاید 6 :

3-حتي الامكان رانندگان بايد هر 2ساعت يكبار از ماشين پياده شوند و مقداري پياده روي كنند 4- با نرمش صحيح و عادات درست خوابيدن و نشستن مي توان از مشكلات اسكلتي تا حدودي جلوگيري كرد 5- در صورت لزوم استفاده از كمربند يا زانو بند با توصيه پزشك انجام گيرد

اسلاید 7 :

عارضه ي ديگر اختلالات خواب:
بعضی راننده ها بنا به مقتضیات شغلی خود مجبورند در ساعات غیرمعمول، مثلا از شب تا صبح، رانندگی کنند.

این امر سبب ایجاد اختلال خواب می شود، یعنی زمانی که فرد باید استراحت کند، مشغول به کار است و از طرفی، توانایی استراحت در روز را هم ندارد، چون همان طور که می دانید بدن ما از لحاظ ساختار درونی در محیطی می تواند به خواب برود که برای استراحت مناسب باشد؛

اسلاید 8 :

پيش گيري:
این رانندگان باید در اتاقی بخوابند که پرده ضخیم دارد یا از چشم بند استفاده کنند تا چشم در مواجهه با نور نباشد و به یک آرامش نسبی برسند و از همه مهم تر بین ساعت 12 نیمه شب تا 4 صبح رانندگی نکنند و سعی کنند بخوابند. مشکل دیگر خواب در روز، سر و صدا است و همه اینها سبب ایجاد اختلال خواب می شود. اختلال خواب موجب می شود توانایی کار برای رانندگی بعدی کاهش پیدا کند و همین امر سبب گرایش بعضی از رانندگان به مصرف مواد محرک و مخدر می شود.

اسلاید 9 :

آلودگي هوا:

آلودگي هوا به وجود هر ماده اي در هوا كه ميتواند براي انسان يا محيط او مضر باشد اطلاق مي گردد. آلاينده ها ممكن است طبيعي و يا ساخته دست بشر باشند و ممكن است به اشكال مختلف ذرات جامد يا قطرات مايع يا گاز باشند كه بالغ بر 180 آلاينده مي باشند .
A.V. Kneese از كارشناسان برجسته سازمان جهاني بهداشت مي گويد:(در مورد آلودگي هوا، تقريباً در همان وضعي هستيم كه ماهي ها در آب آلوده .)

اسلاید 10 :

پيش گيري: 1-محدوديت تردد اتومبيل هاي شخصي در خيابانها و توسعه وسيله نقليه عمومي 2- افزايش سرانه فضاي سبز 3- انتقال صنايع و كارخانجات و كارگاه هاي آلاينده هوا به خارج شهر 4-گسترش فرهنگ استفاده از مترو 5-تبديل سوخت بنزين به گاز طبيعي 6-ايجاد آب نما و فواره براي جذب گردوغبار

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید