بخشی از مقاله

چکیده :

اینترنت و فضای مجازی منابع شگفت انگیز آگاهی و دانش هستند. مؤسسات آموزشی امروزین باهراندازه و نوعی، به نوعی به سمت مجازی شدن کامل و یا مجازی شدن بخشی ازفرآیندهای خود سوق یافته اند. با پیشرفت سریع علم و فن آوری، استاندارد مهمترین عامل برای حفظ کیفیت، جلب اعتماد مشتریان و سرویس گیرندگان و نیز یکسوسازی فعالیتها و اقدامات مختلف می باشد. در نظر گرفتن استانداردهای آموزش الکترونیکی منجر به دستیابی به قابلیتهای بی نظیر امکان باز به کارگیری مؤلفه ها و الگوهای موجود طراحی می گردد. همچنین منجر به داشتن گزینه های بیشتر وآزادی عمل در انتخاب و نیز افزایش قابلیت انتقال آموخته ها و دانش کسب شده می شوند. این مقاله به روش توصیفی و کتابخانه ای به بررسی استانداردسازی و انواع استاندارها درآموزش مجازی می پردازد.

کلمات کلیدی: آموزش مجازی، اینترنت،اموزش امروز

مقدمه:

امروزه یکی ازامواج تاثیر گذار در جوامع به خصوص جامعه ما بحث اینرنت و فضای مجازی است که روز به روز در حال گسترش و تعالی است که با وجود تمام انتقاداتی که از این ابزار میشود میتوان از این وسیله در اموزش خود استفاده کنیم و زمینه ساز استفاده از این ابزار رویایی استفاده ان در وزارتی چون اموزش و پرورش است.آموزش و پرورش نیز به عنوان بزرگ ترین دستگاه متولی تعلیم و تربیت رسمی وعمومی کشور،می تواند نقش موثری در این زمینه ایفا کند. رشد شتابان استفاده از فضای مجازی در برنامه های آموزشی و تربیتی رسمی آموزش و پرورش و استقبال معنادار اولیا و دانش آموزان از این ابزار جادویی را در جای جای کشور می توان مشاهده نمود. اگر چه خوشبختانه تعداد معلمانی که برای آموزش از کامپیوتر استفاده می کنند از سال 1985 دو برابر شده است، معلمان علاوه بر استفاده از این ابزار در اموزش خود،باید زمینه استفاده درست از این ابزار را در خانه به بچه ها پرورش دهند.

شبکه اینترنت چیست؟

شبکه اینترنت که بیشتر مد نظر اینترنت است را به سادگی اینگونه تعریف کرد محیطی وابسته به یک شبکه جهانی که جهت مشارکت در آن نیاز به عضویت می باشد و این عضویت مزایایی دارد منجمله دسترسی به حجم وسیعی از منابع و اطلاعات مفید و سودمند - این منابع می تواند هم مادی باشد و هم غیر مادی - . البته جنبه عضویت در این تعریف برای ما کلیدی می باشد.

تاثیرات اینترنت در آموزش و پرورش:

اینترنت تا کنون تاثیر بسیار عمیقی بر جوامع امروزی گذاشته است. تاثیری معادل اختراع ماشین و تلفن و ... بر زندگی روزانه انسانها گذاشت. اینترنت دارای دو مولفه اصلی است ؛ میزان اطلاعات در دسترس و دوم سرعت انتقال این اطلاعات. در طول تاریخ ، اطلاعات همواره یک ابزار بسیار قدرتمند برای جهت دهی به اجتماع و همچنین معرفی جامعه است. در دوران باستان ، تنها روحانیون و ثروتمندان به اسناد مکتوب دسترسی داشتند. با اختراع ماشین چاپ امکان گسترش دانش و اطلاعات جمع آوری شده به افراد بیشتری فراهم شد که از تاثیر انتشار این اطلاعات و علوم در تغییر جوامع از کشاورزی به صنعتی نمی توان چشم پوشید.

در حال حاضر با ظهور کامپیوتر و اینترنت ، تغییر جهت به سوی جامعه اطلاعاتی با تاکید بیشتری بر جمع آوری و به اشتراک گذاری اطلاعات و درک مطالب رخ داده است. اما متاسفانه مدارس ما در آماده سازی جوانان برای موقعیت های کاری کامپیوتر محور ، عقب مانده است. به طوری که کارشناسان قادر به پیش بینی وضعیت تقاضای کار در 10 سال آینده نمی باشند. اینترنت یک فرصت عالی و یک چالش واقعی برای آموزش و پرورش ما ایجاد کرده است. و البته از طرفی هم به صورت یک منبع جامع اطلاعاتی و جهانی به صورت یکسان در دسترس دانش آموزان و کارکنان آموزشی می باشد. همه ی اینها موجب تمرکز نیاز آموزش و پرورش در استفاده رسمی از اینترنت شده است.

امروزه باید مسائلی چون استفاده صحیح و ایمن ، رعایت آداب و قوانین کپی رایت و عدم سرقت ادبی و کسب مهارت ارزیابی سایت ها را همچون مسائل درسی به دانش آموزان و دانشجویان آموخت.به عبارتی بهتر است آموزش استفاده از اینترنت در قالب یک درس در برنامه های درسی تزریق شود. به این منظور ابتدا لازم است معلمان و مدیران ، آموزش ببینند. در گذشته بین زمان مدرسه و زمان غیر مدرسه مرز وجود داشت اما امروزه با وجود آزمون های آنلاین و خدمات آنلاین آموزشی .. این شرایط عوض شده است. که این جریان ، زمان انجام تکالیف منزل فرزندانمان را کاهش داده و باعث جذاب تر شدن و آسان تر شدن آموزش های گذشته شده است.

در گذشته در مدارس مجموعه ی متن ها ، مقالات ، کتاب ها و اطلاعات به صورت دسته بندی شده مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه با جستجوی یک موضوع ، مجموعه ای از اطلاعات را به شما معرفی می کند که ممکن است برخی از این یافته ها از نظر محتوایی باهم متناقض باشند. اطلاعات همچون سیال است و مدام در حال تغییر است و همین برای مدارس یک چالش ایجاد کرده است.بخشی از مسئولیت آموزش و پرورش همراه شدن با تغییرات و پیشرفت ها می باشد کامپیوتر ، اینترنت ، ایمیل و صرفه جویی در زمان و انرژی با خرید آنلاین ، پرداخت قبض ها و صورت حساب ها ، پیگیری و ارتباط با اعضای خانواده و فامیل و دوستان در هر کجای دنیا از طریق جستجوی آنلاین ، درخواست فرم ها و اسناد و همچنین پیدا کردن اطلاعاتی که فقط در کتابخانه می شد آنرا یافت ، استفاده از دانش نامه ها و مراجع دیگر به شدت زندگی همه مارا تحت الشعاع قرار داده است.

اکنون دانش آموزان یک منبع بسیار جامع و یک محیط جذاب برای فعالیت های مشترک با دوستان در زمینه های مورد علاقه شان در دستان خود دارند. اما همه این مزایا تنها از طریق استفاده درست و مناسب از اینترنت تحقق می یابد. بدین منظور دانش آموزان می بایست مهارت های اساسی مورد نیاز برداشت اطلاعات از منابع موجود در اینترنت و ارزیابی سایت ها را بیاموزند. اینترنت یک ابزار است. بیایید با آموزش صحیح بهترین بهره برداری را از آن کنیم. بررسی تاثیر فناوری اطلاعات در بهبود آموزش معلمان:

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید