بخشی از مقاله

مقدمه بی تحرکی و سهولت در انجام کاره های روزمره یکی از دلایل مهم بهم خوردن تعادل وزن بدن بخصوص شیوع چاقی و  اضافه وزن در بین افراد جوامع مختلف محسوب می شود .شیوع بیماری قلبی - عروقی در افراد چاق بیشتر دیده می شود و بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران،38/5درصد مرگ و میر ها در ایران به علت بیماریهای قلبی عروقی است و در صورت عدم تناسب ،خود پنداره منفی ایجاد می کند و ارتباط این افراد با دیگران را نیز دشوار می سازد. از سوی دیگر فعالیت ورزشی منظم باعث پیشگیری از بیماریهای مزمن همچون بیماری های قلبی - عروقی ،فشار خون بالا وگردیده و سبب کاهش افسردگی می گردد . نتایج برخی تحقیقات نشان داد که 12 هفته تمرین استقامتی بر عوامل مرتبط با سلامت که شامل :انعطاف پإیری، استقامت قلبی - عروقی ، چربی بدن تاثیر دارد و باعث بهبود این عوامل گردید. علی رغم تاثیر ورزش های مداوم و متناوب در کاهش وزن ، به نظر می رسد اضافه کردن فعالیت بدنی به سبک زندگی افراد چاق به دلیل دلیل لذت بخشی کم و توان ورزشی پایین ان چندان آسان نباشد. حال با توجه به نکات طرح شده و عنایت به این مطلب که پیامدهای منفی چاقی، مسئلهای نیست که فقط کشورهای توسعه یافته با آن روبرو باشند و با توجه به توسعه شهرنشینی و گرایش به زندگی ماشینی و فقر حرکتی، ما هم مشکلات آنان را تجربه خواهیم کرد. در این صورت برای کاهش اثر مشکلات ناشی از تغییر سبک زندگی، گرایش به ورزش به عنوان راهکار عملی پیشگیری از بسیاری بیماریها، پر رنگ تر خواهد شد. با توجه به مطالب فوق الذکر محقق قصد دارد تا اثر هشت هفته تمرین شنا تداومی و تناوبی بر ترکیب بدنی مردان شناگر دارای اضافه وزن را مورد مطالعه قرار دهد.
-2 روش شناسی جامعه آمار ی این تحقیق را کلیه شناگران مرد 30-20سال شهرستان گچسارن که دارای اضافه بوده اند تشکیل دادند که بدین منظور از بین داوطلبی شرکت در آزمون 30نفر بطور تصادفی انتخاب شدند و سپس در سه گروه کنترل - - 10،تمرین تناوبی - - 10و تمرین تداومی - - 10 قرار گرفتند. و سپس وزن ، قد ، دور کمر به باسن و درصد چربی بدن و توده چربی و توده بدون چربی اندازه گیری شد و پس از انجام پروتکل تمرینی مجدداً پس از هشت هفته تمرین اندازه گیری تکرار گردید. پروتکل تمرین:گروه تمرین تداومی به هشت هفته تمرین شنا به مدت چهل دقیقه با شدت 60درصد که در هر هفته 2درصد به شدت آن اضافه گردیدپرداختند.و گروه تمرین تناوبی به هشت هفته تمرین شنا با شدت 60درصد پنج مرحله هشت دقیقه ای با استراحت چهار دقیقه غیر فعال که در هر هفته 2درصد به آن اضافه می گردید پرداختند.آزمون کولموگروف – اسمیرنف جهت تعیین طبیعی بودن توزیع داده ها گروه ها به کار رفت ، همچنین از آمار استنباطی تحلیل واریانس یک راهه و از آزمون تعقیبی توکی برای تجزیه تحلیل یافته ها استفاده شد و سطح معنی داری محاسبات - P=0/05 - در نظر گرفته شد.

-3 یافته ها:

مقایسه اثر نشان داد که تمرین تداومی و تناوبی باعث کاهش BMI و درصد چربی بدن و توده چربی بدن نسبت به بحث یافته ها نشان می دهند که تغییرات درصد چربی و وزن خالص که از عوامل مؤثر بر تندرستی هستند، با فعالیت جسمانی مرتبط می باشند. گودلاگسون و همکاران - 2013 - ، اثر ورزش بر ترکیب بدن، چربی خون و هموستاز گلوکز را با یک برنامه تمرین ورزشی شش تا 12 ماهه و یک مشاوره و مداخله غذایی توسط محققین بررسی کردند و کاهش معنا داری را در وزن، توده کلی چربی، توده چربی تنه، دور کمر و فشارخون سیستولیک نشان داد. شاخص توده بدن، یکی از شاخص های مهم برای پژوهش هایی است که وضعیت تندرستی گروه های بزرگ را مطالعه می کنند؛ و از آن برای تعدیل قد و وزن بدن استفاده می شود. بالا بودن شاخص توده بدن، با شیوع مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی، سرطان و انواع دیابت همراه است. . طبق برآوردها، متناسب با افزایش سن، توده عضله و درصد پروتئین ها کاهش و توده چربی بدن افراد افزایش می یابد که با فعالیت های ورزشی می توان این روند را معکوس نمود. سازگاری های ورزشی متناسب با نوع سازگاری، به مدت زمان، تمرینات خاص رشته های ورزشی و گروه های سنی ورزشکار وابسته اند. در مطالعه حاضر با الگو گیری از روندهای تولید انرژی و برنامه ریزی هشت هفته تمرینات تداومی و تناوبی بر روی آزمودنی ها، به کاهش محسوس و معنی دار توده چربی منتهی گردید. توده چربی نشان دهنده انباشت بیش از حد چربی در بدن است. محبی و همکاران - 1390 - ، اثر دو تمرین هوازی با شدت مختلف و حجم برابر بر ترکیب و توزیع چربی بدن دانشجویان غیر فعال دارای اضافه وزن را مطالعه کردند و دریافتند که گروه تمرین هشت هفته ای در توده چربی و شاخص توده بدنی در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنی داری را نشان دادند. نتیجه گیری نتایج تحقیق حاکی از تاثیر یکسان تمرینات تداومی و تناوبی شنادر کاهش ترکیب بدنی و توده چربی و درصد چربی بدنی می باشد و می توان به داخواه هریک از سیوه های تمرینی فو قالذکر را برای بهب.د ترکیب بدنی بکار گرفت.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید