بخشی از مقاله

چکیده:

کار از راه دور یا TeleWork شیوه ای نوین در انجام وظایف است که به کمک تجهیزات رایانهای و مخابراتی، ایجاد کننده مشاغل جدید خواهد بود که امروزه طیف گسترده ای از مشاغل از اپراتورها تا مدیران را بر می گیرد، در واقع »کار از راه دور« تبلور عینی کاربرد فناوری اطلاعات درعرصه اشتغال، به منظور ایجاد فرصت های نوین برای افراد میباشد که با سازماندهی کار، افراد به طریقی انعطاف پذیر از نظر زمان و مکان به انجام وظیفه و پاسخ به امور محوله می پردازند وبا تغییر موقعیت جغرافیایی محل کار،وظائف شغلی انجام می گیرد.

به تعبیر دیگر »کار از راه دور« آرایش و ساماندهی نوین مولفه های شغلی از بعد زمان و مکان با استفاده از سیستم های رایانهای و ارتباطی به منظور بهبود نتایج کار میباشد. با توجه به قابلیت های ارزنده ی و مؤثر کار از راه دور در عرصه ی توسعه و ترویج روستایی، برای مروجین و کشاورزان و مهجور ماندن فناوری مذکور و لزوم سازگاری و بهرهمندی از تکنولوژی های جدید، در این پژوهش به بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای کار از راه دور در توسعه ی روستایی با استفاده از تکنیک SWOT پرداخته شده است. در نهایت پیشنهاداتی جهت استفاده بهینه و مؤثر از این تکنولوژی در راستای توسعه ی روستایی ارائه گردید.

مقدمه:

بی شک یکی از مهمترین پدیده های هزاره سوم، رشد چشمگیر و روز افزون فناوری اطلاعات و تاثیر آن بر تمامی جوانب زندگی بشر می باشد. یکی از این جنبه هایی نیز که به شدت تحت تاثیر این پدیده قرار گرفته بحث کار و اشتغال می باشد و به گونه ای درآمده که در چند سال آینده بدون بهره برداری از فناوری اطلاعات عملا نمی توان کاری را از پیش برد.

با پذیرش این تأثیرات می بینیم که مشاغل از جهات گوناگونی مانند نوع، چگونگی انجام ، سرعت، دقت و سهولت در انجام آنها دچار دگرگونی شده اند. در این میان باید بخش کشاورزی بویژه در کشورهای در حال توسعه به عنوان موتور رشد برای توسعه پایدار روستایی عمل نماید. از منظر قیاس گرایانه، توسعه مناطق روستایی نسبت به مناطق شهری در وضعیتینسبتاً عقب مانده بسر می برد. عرضه خدمات کشاورزی و روستایی بعنوان یکی از محورهای اساسی توسعه بخش کشاورزی در کشورهای درحال توسعه، از مقتضیات عصر حاضر به شمار می رود

از طرفی اطلاعات صحیح، بهنگام، در دسترس و قابل استفاده، به پیشرفت علمی و فنی کمک می نماید و می تواند نقش کلیدی را در جریان توسعه و حمایت و تقویت خانوارهای روستایی و باتبع اقتصاد ملی ایفا کند

فناوری های اطلاعات و ارتباطات می تواند فرصت هایی برای آمادگی الکترونیکی جهت توسعه پایدار جوامع انسانی ایجاد نماید.

ICT فرصت های وسیعی را برای پیشرفت در تمامی سطوح زندگی و برای منفعت همه افراد جامعه عرضه می کند. همچنین تمرکز ICT در روستاها عواملی چون دسترسی به آموزش، اشتغال، مراقبت پزشکی، و مشارکت در تصمیم گیری را بهبود می بخشد.

ICT به همه افراد فرصت های مساوی داده و آن ها را در پذیرش اطلاعات و فناوری ها - پذیرش یک روش یا تکنولوژی که مناسبت بیشتری با توانمندی ها و شرایط اجتماعی - اقتصادی دارد - متقاعد می سازد. با طی این روند می توان بیان داشت که ICT در کاهش فقر، افزایش تولید کشاورزی، قدرت دهی به فقرا، خصوصاً زنان نقش فزاینده ای دارد

فناوری در ظاهر، بعضی از مشاغل را حذف کرده یا تغییر می دهد اما در واقع بسیاری مشاغل جدیدتر، مفیدتر و متنوع تر ایجاد می کند. با در نظر گرفتن این تحولات دیگر خدمات نیروی کار به جای عرضه در محل به سمت عرضه اینترنتی پیش می رود و تقاضا برای نیروی کار وابستگی کمتری به شرایط محلی و جغرافیای پیدا می کند که در اینجا بازار کار از راه دور1 و کار از راه دور2 و کار الکترونیکی3 را خواهیم داشت.

کار از راه دور، امروزه در بسیاری از بخش های اقتصادی همانند بانکداری، بیمه، بهداشت و درمان ، حقوق، ساخت و تولید و بازاریابی، خود را نشان داده است. حدود 30 سال پیش در امریکا، کارهایی که امکان انجام آنها با تلفن میسر بود - مثل دادن مشاوره یا پاسخگویی تلفن و ... - به عنوان »کار از راه دور« شناخته شد و از همان زمان در سطوح ایالتی و محلی، امریکایی ها شروع کردند به وضع کردن قوانینی مرتبط با آن و در عین حال، تشویق مردم به روی آوردن به آن، ضمن اطلاع یافتن از اصول و قواعد و قوانین و رعایت کردن آنها. 10 سال پیش از این، »کار از راه دور« به صورت سنتی به این معنا بود که کارمندان از خانه هایشان با استفاده از کامپیوتر و مودمهای ابتدایی آن زمان به شبکههای کامپیوتری4 شرکت متصل شوند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید