بخشی از مقاله

چکیده:

مقاله پژوهشی حاضر که بر مستندات پژوهشهای انجام شده تدوین گردیده است با هدف طرح تکنیکی درمانی و غیر بالینی برای کاهش افسردگی در بیماران صرعی با توجه به نقش تاثیری تفریح بر بهداشت روان و افسردگی بعنوان یکی از شاخصه های بیماریهای بهداشت روان ذهن متخصصان بهداشت روان را به روش درمانی رایج و نوظهور معطوف داشته است.

سابقه و هدف:

صرع به عنوان شایعترین بیماری عصبی مزمن در دنیااست که جمعیتی بالغ بر 45 میلیون نفر را شامل میشود یعنی تقریبا حدود نیم تا یک درصد جمعیت زمین را بخود اختصاص داده است. شیوع افسردگی در این بیماران دو برابر بیماران مبتلابه سایر بیماریهای ناتوان کنندهاست. اغلب افسردگی در این بیماران تشخیص داده نمیشود ویا بطور ناقص مورد درمان قرار میگیرند. درمان ناقص افسردگی در این بیماران بطور بارز میتواند عواقب مهمی را بدنبال داشته باشد.

هدف از این مقاله پزوهشی توجه به نقش درمانهای رایج غیر بالینی در کاهش نشانه های افسردگی در این بیماران مزمن میباشدفعالیت های تفریحی و اوقات فراغتی که به فعالیتهای لذتبخش شادی آور و آرامش بخش منتهی میشوند قادر خواهند بود تا نسبت به افسردگی در راستای نشانه های افسردگی نقش کاهندگی را ایفا نمایند بدینشکل که فعالیت های فیزیکی با مولفه های لذتبخشی، آرامش بخشی و شادی آور بودن در کاهندگی حس انزوا و تنهایی فرد در تعاملاتش تاثیر گذاری چشمگیری خواهد داشت و تفریح بدلیل خلق جوی تعاملی و لذتبخش در خارج از خانه فرد را در تعاملات اجتماعی به فضایی آرام بخش و لذت بخش هدایت میکند که بطور طبیعی کمک کننده و شادی آفرین خواهد بود و این مولفه ها به کاهش نشانه های افسردگی منجر خواهد شد.

مقدمه:

ارتباط میان افسردگی و صرع بر میگردد به دوره 400 قبل از میلاد زمانی که باور داشتند که مالیخولیا - همان افسردگی - پیش پا افتاده منجر به صرع میشود.در سالهای اخیر پژوهشگران با تمرکز بر روی این ارتباط دریافتند که اولا این دو بیماری با هم مرتبط هستند و ابتلا به صرع بعد از مدتی نشانه های افسردگی را هم به همراه خواهد داشت.دوما اینکه هر دو بیماری از عوامل علی مشابهی بهره میبرند و سوم اینکه در ارزیابی های درمانی مشخص شده کخه درمان هر یک به یبهبود شرایط دیگری کمک خواهد کرد.

به زبان ساده تر میتوان عنوان کرد در صورت انتخاب روش درمانی برای کاهش یکی از بیماریها در فردی که به هر دو مبتلا مبیاشد بطور طبیعی بهبودی هم در بیماری دیگر حاصل خواهد شد و تفریح بدلیل تاثیر بر بهداشت روان و مزیت کاهندگی افسردگی از روشهای درمانی مناسبی برای کاهش افسردگی مبتلایان به صرع که دارای افسردگی هستند برخوردار خواهد بود

مضافا به اینکه اینم روش از جمله روشهای غیر بالینی اس که نیاز به محیطهای بالینی ندارد و بیماری که دچار انزجار از محیطهای بالینی میباشد به تغییر سبک زندگی و اضافه نمودن الگوهای تفریحی و اوقات فراغتی به زندگی روزمره خود براحتی میتواند در سایه زندگی روزمره به درمان و بهبود سطح سلامتی اش کمک کند و تاز طرفی هم بار هزینه های اضافی را از دوش سبد اقتصادی خانواده و تعهدات دولتی بردارد. در مطالعه ای که در سال 2005 زیر نظر فرماندار ایالت کالیفرنیا بجهت ارزیابی روشهای طبیعی درمانی در راستای تغییر سبک زندگی مردم و بالا بردن سطح کیفیت زندگی مردم ایالت صورت گرفت با مورد توجه قرار دادن مزیتهای تفریح در اجتماع و سلامت عمومی در حدود 3,4بیلیون دلار کاهش هزینه های درمانی را در اقتصاد ایالت متحده امریکا نوید دادند.

از طرفی دیگر هزینه های درمانی صرف شده در ایالات متحده امریکا سالانه بالغ بر 148 بیلیون دلار میباشد که با یافتن الگویی برای تغییر و استاندارد سازی کیفیت زندگی مردم که منجر به بالا رفتن سطح بهداشت روان مردم گردد خود از اقدامات زیر بنایی اقتصادی بحساب میآید که میتواند هزینه های اضافی را به سمت اصلاح زیر ساختهای اجتماعی سوق دهد و طرح این الگوی درمانی برای بیماران ایرانی هم ضمن کاهش هزینه های درمانی فردی و دولتی میتواند به برگشت سرمایه های انسانیانسانی و پولی به چرخه بازسازی زیر ساختهای اجتماعی با تغییر در الگو و سبک زندگی در سال مدیریت جهادی باشد.

عصر حاضر عصر سبک زندگی نشسته است و دولتها بابت این سبک زندگی انتخابی هزینه های هنگفتی متحمل میشوند که بطور طبیعی تعویق اصلاح زیر ساختهای اجتماعی و اقتصادهای ضعیف را بهمراه دارد و با عنایت به الگوی سال 93 مبنی بر مدیریت جهادی با عزم ملی برای اصلاح اقتصاد و فرهنگ نویسندگان مقاله هم به تاسی از تخصص خود در این راستا قدمی برداشتند تا عنوان دارند اصلاح سبک زندگی با کاهش هزینه های درمانی و بهداشتی اجتماعی میتواند قدمی جهادی در راستای عزم ملی برای اصلاح فرهنگ اجتماعی باشد به تعبیر پژوهشگر غربی سولیوان در سال2001 میلادی توجه کنید:اگر مردم هر جامعه در هر ساعت یک مایل پیاده روی کنند نه تنها 21 دقیقه به عمر خود اضافه میکنند بلکه حدود 35 سنت هم در هزینه های درمان اجتماعی پس انداز میکنند

کلیات بحث:

صرع شایعترین بیماری عصبی مزمن در دنیا است و جمعیتی حدود 45 میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند

از طرف دیگر صرع مزتبط با طیفی از جنبه های زیست شناختی و آسیب شناسی روانی است که در این میان اختلال خلقی افسردگی شایعترین اختلالات بحساب میاید، بطوریکه شیوع افسردگی در این گروه از بیماران دوبرابر نمونه های دیگر گزارش شده است اما مساله قابل توجه اینست که غالبا درمان روانشناختی این بیماران نیمه کاره رها میشود از اینرو نویسندگان برآن شدند تا شیوه درمانی را که در بیشتر نقاط دنیا به کاهش افسردگی میانجامذد و الگوهای کلینیکال هم ندارد را عرضه کنند. این روش درمانی با مراجعه به منابع بهداشت روان توجه به مزیتهای تفریح در بهداشت روان افراد شناخته میشود

تفریح قادر است تا بر سلامت جسمانی ، روانی و اجتماعی فرد و ارتباطهایش تاثیر بگذارد.مطالعات انجام شده دلالت دارند که تفریح علاوه بر مزایای اجتماعی به مزایای جسمانی و روانی فرد هم دلالت دارد. همچنین مطالعات متعددی اشعار دارد که تفر یح برارتقای سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به اختلالات و افزایش کیفیت زندگی را بخود اختصاص داده است. همینطور در تحقیقات مرکز ملی مطالعات پارک ملی کالیفرنیا بر کاهندگی نقش تفریح در افسردگی تاکید شده است

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید