بخشی از مقاله

چکیده

درمان های روانشناختی رایج در نسل سوم، شامل روان درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد، مدل کاهش استرس مبتنی بر روش ذهن آگاهی و درمان شناختی درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می باشد که با توجه به تکنیک ها ی ذهن آگاهی موجب فعال شدن ناحیه ای از مغز می شود که برای بعضی اختلالات روانی مورد استفاده قرار می گیرند. از طرفی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به عنوان یکی از راهبردهای رفتاری و شناختی و فراشناختی ویژه ای برا ی متمرکز کردن فرایند توجه است که به نوبه خود به جلوگیری از عوامل ایجاد کننده خلق منفی، فکر منفی، گرایش به پاسخ های نگران کننده و رشد دیدگاه جدید و شکل گیری افکار و هیجان های خوشایند منجر می شود. این نوع شناخت درمانی شامل مدیتیشن های مختلف، یوگای کشیدگی، تمرین مرور بدن و چند تمرین شناخت درمانی است که ارتباط بین خلق، افکار، احساس و حس های بدنی را نشان می دهد و در درمان اختلالات و مشکلات روانی مورد استفاده قرار می گیرد.

مقدمه

ذهن آگاهی به فرایند توجه مداوم بیشتر از محتوای هر رویداد تمرکزدارد. - کارداکیوتو5،. - 2005 لانگر1989 - 6 به نقل از ساین7 و همکاران، - 2005 ذهن آگاهی را یک فرایند شناختی می داند که سازنده و خلاق بوده و هنگامی ظاهر می شود که یک فرد از سه ویژگی استفاده می کند.

-1 طبقه بندی بدیع و تازه بسازد.

-2 نسبت به اطلاعات جدید پذیرا باشد.

-3 از بینش و زاویه های دید عمیق تر و بیشتر آگاهی داشته باشد.

براساس نظر بایرون - 2006 - 8، راهبردهای سازگاری مفید ذهنآگاهی برای ایجاد و حفظ آگاهی عبارتند از :فقدان قضاوت و ارزشیابی9 ؛ صبر و شکیبایی ؛ صبر و بردباری10؛ ذهن آغازگر11 ؛ درگیر نشدن12؛ پذیرش و رها شدن.13 بائر14 و همکاران - 2008 - ، ویژگیهایی مانند توجه غیر قضاوتی، پذیرندگی نسبت به توجه، عدم واکنش گری، توانایی توصیف تجربه را جزء ابعاد محوری ذهن آگاهی معرفی می کنند. افراد ذهن آگاه واقعیات درونی و بیرونی را آزادانه و بدون تحریف ادراک میکنند و توانایی زیادی در مواجه با دامنه گسترده ای از تفکرات، هیجانات و تجربه ها اعم از خوشایند و ناخوشایند دارند.

آموزش ذهن آگاهی

به زعم کابات زین - 2003 - 16 ذهن آگاهی به صورت اساسی تنها یک روش خاص تمرکز بر توجه است. این روشی از نگاه عمیق شخص در درک خود و خودباوری میباشد. به همین دلیل تمرکز توجه باید آموخته شود و تمرین شود. تمرین های رسمی برای کمک به تمرین ذهن آگاهی طراحی میگردند و بهترین آنها تمرینهای مراقبهای میباشند. تمرینهای ذهن آگاهی مراقبه نشسته، مراقبه بدنی و مراقبه راه رفتن میباشند.

اگرچه تمرین این مراقبههانسبتاً کوتاه است اما می بایست برای دورههای طولانی مدت فراگرفته شوند. ممکن است این تمرینها در طی ساعتها و یا حتی روزها صورت پذیرد. آموزش ذهن آگاهی شامل کاربرد مهارتهای ذهن آگاهی در زندگی روزمره است. شاپیرو و کارسون - 2006 - 17 پیشنهاد کردند که این تمرین غیر رسمی در تعمیم به زندگی روزمره و مهارت ذهن آگاهی که از طریق تمرین رسمی افزایش می یابد کمک می کند.

ذهن آگاهی دارای سه جنبه زیر می باشد:

-1 رشد آگاهی ازطریق یک روش شناسی تمرینهای نظام دارکه در برگیرنده تمرینهای رسمی ذهن آگاهی - وارسی بدن، مراقبه نشسته، حرکت ذهن اگاهانه - و تمرینهای غیر رسمی ذهن آگاهی - گسترش آگاهی در هر لحظه از زندگی روزمره - است.

-2 چهارچوب نگرشی18 خاص، این چهارچوب با مهربانی، کنجکاوی و رضایت ازبودن در زمان حال مشخص میشود که همراه با آشکار سازی تجارب است. این اعمال به طور اندیشمندانه در ضمن اجرا و تمرین پرورش مییابند وبه طور خود انگیخته از عمل فرد نشات میگیرند.

-3 درک درست از آسیب پذیری بشر، که این مساله ابتدا از طریق آموزشهای شنیداری و سپس از طریق جستجوی اعتبار آنها از طریق مشاهده مستقیم فرایند تجربه در عمل طی تمرینهای ذهن آگاهی رشد مییابد. ما از طریق این فرایندها میآموزیم گرچه رنج قسمتی از تجربه ماست اما راههایی وجود دارد که ما می توانیم الگوهای عادت شده19 جدیدی را جهت ایجاد، افزایش و تعمق در آن یاد بگیریم. - کرین، ترجمه خوش لهجه، . - 1390

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید