بخشی از مقاله

چکیده

هدف از این مقاله بررسی رابطه معنویت با سلامت روان و هدف در زندگی در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نیمسال اول سال تحصیلی5961-69 می باشد. به همین منظور از طریق نمونه گیری خوشه ای تعداد 511 نفر - زن و مرد - انتخاب و پرسشنامه های معنویت - شریفی و همکاران، 5911 - ، هدف در زندگی - کرامباف و ماهولیک، - 5696 و سلامت روان - گلدبرگ و هیلر، - 5696 در اختیار آنها قرار گرفت .

بر اساس یافته ها بین معنویت و هدف در زندگی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد - r 1/ 319 و p 1/ 11 . - <همچنین بین معنویت و سلامت روان نیز رابطه وجود دارد - 1/ 314 r - و . - p < 1/ 11 بنابراین می توان با تفحص بنیادی درمتون اصیل اسلامی و استخراج راهکارهای عملی با اضطراب، افسردگی، علایم جسمانی و افزایش کارکرد اجتماعی، گاهی درجهت کاهش نشانه های مرضی و افزایش کارکرد اجتماعی دانشجویان برداشت. پژوهشهای قطعی متعددی وجود دارند که نشان میدهند برگشت مردم به معنویت در این برهه از تاریخ برای کسب حمایت و کنار آمدن با دردهایشان میباشند

آن - - - میلر،. - 4119  در  دو  دهه  ی  گذشته  یک  رویکرد  کل  گرایانه  در شناخت بشر داده را برای انجام بررسی بیشتر در زمینه ی معنویت به مثابه یک بعد از ابعاد شناختی ،هیجانی، رفتاری و بین فردی که سازنده ماهیت انسان اند تسهیل کرده است. اگر جه ارتباط بین معنویت و سلامت روان در جهان بینی های شرقی - به خصوص بودیسم - قرن هاست که پذیرفته شده است - کینگ،5661،به نقل از ساعد و روشن ،. - 5919 اما شکاف تاریخی میان مذهب و علم در غرب اخیرا به علاقه نسبی به سمت و سوی این ارتباط کشیده شده است.

پژوهشگران در رشته های مختلفی چون روانشناسی ،روانپزشکی ،پرستاری ،پیری شناسی و الهیات درحال بررسی ارتباط بین عناصر مختلف این دوبعد از وجود از وجود انسان هستند - آیی وپارک ،4111،آبلا و همکاران ،4113،باتز و همکاران ،4113،فوسکت و همکاران ،4113،کرشری و همکاران ،4113، آییو همکاران ،4119، فهرین و همکاران ،5669،همان - .بیماران و باز ماندگان از رویداد های دشوار - مانند سیل ،زلزله ،بیماری های صعب العلاج - نیز مانند افراد جوامع مذهبی می توانند من باب شیوه هایی که می تواند برسلامت روان ،بهزیستی ،بیماری های روانی و به بهبود از بیماری های دخیل باشد شواهدی بیفزایند - فوسکت و همکاران ،4113،نیکولاس،4114،بارکر و همکاران ،. - 4111 کیم و همکاران - 4113 - سعی کرده اند رابطه ی بین معنویت و سلامت روان را تبیین نمایند.

آنها نتیجه گرفتند که رابطه معنویت و آشفتگی های روانی مانند یک U معکوس است .بدین ترتیب افرادی که نمره خیلی بالا یا خیلی پایین در پرسشنامه معنویت کسب کرده بودند ،نسبت به افرادی که نمره ی متوسطی به دست آورده بودند ،احساسات مثبت بیشتری مانند شوخ طبعی و اعتماد به نفس و هیجانات منفی کمتری مثل خصومت و غم راتجربه می کنند. تحقیقات انجام شده نشان داده اند که معنویت نه تنها بر حالات خلقی و سلامت روانی افراد موثر است ،بلکه شرای جسمانی آنها را نیز بهبود میبخشد.کوئینگ - - 4113بیان میکند که افرادی بامیزان معنویت بالا دارای کارکرد ایمنی بهتر و غدد درون ریز منظم تری هستند.

وی براساس تحقیقاتی که انجام داده ،بر این باور است که افراد معنوی کمتر به واسطه ی سرطان می میرند .از طرفی بیان می کند که شیوع بیماری های کرونری قلب در افراد با گرایش های معنوی قویتر است و این امر با رفتار های سالم در این افراد مثل پایین بودن مصرف سیگار ،ورزش کردن ،مصرف کلسترول کمتر و بهداشت خوب ارتباط وجود دارد.کوئینگ - 4113 - در تبیین وجود ارتباط بین معنویت و سلامت جسمانی معتقد است معنویت هیجانات و کار کرد های اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار داده و این امر به نوبه ی خود سیستم ایمنی و غدد درون ریز را متاثر می سازد.بنا براین باور ها و اعمال معنوی با رفتار های سالم ،کارکرد ایمنی قویتر و شرای قلبی عروقی بهتر و طولانی تر همراه است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید