بخشی از مقاله

چکیده

اين پژوهش با روش تحلیلی- اسنادي به دنبال این است که رهبري اخلاقی را در سازمانها بررسی نماید. رهبري اخلاقی یکی از زیر شاخههاي رفتارهاي اخلاقی میباشد که اخیرا در جوامع به مسئله مهمی تبدیل شده است. یافتهها نشان می دهد که تئوري رهبري اخلاق دو دیدگاه کلی دارد: .1 از آنجا که رهبري اخلاقی یک هنجار میباشد، بیشتر مربوط به چیزهایی میشود که باید انجام داد تا آنهایی که نباید انجام داد. 

رهبري اخلاق شامل رفتار اخلاقی و گرایش اخلاقی است. رفتار یک رهبر اخلاقی، مصلحت افراد مربوطه را در نظر می- گیرد. در نهایت توجه اندك به اخلاق و وجود خلا اخلاقی در زندگی اجتماعی و سازمانی، تامل برانگیز است، علی رغم وجود محسوس منشور هاي اخلاقی در سازمانها، عمل به آنها کمتر مشاهده میشود، و عدم وجود رهبري اخلاقی در هر سازمان منجر به تصمیم گیريهاي نادرست و در نتیجه انحراف از اهداف متعالی سازمان خواهد شد.

مقدمه:

رهبري مهم ترین عامل در تداوم حیات و استمرار موفقیت سازمان است و نقش بسیار مهم و حیاتی در رشد، بالندگی و پیشرفت سازمان ایفا دمی کند. تکبه زدن بر مسند مدیریت و رهبري یک سازمان و یافتن توفیق در انجام وظایف و مسئولیت هاي آن مستلزم داشتن سه قابلیت دانش، مهارت و مسئولیت اخلاقی است. - ممی زاده،. - 19 :1374 رهبري یعنی قدرت جذب افراد وتاثیر نفوذ در آن ها آن چنان که افراد - پیروان - براي دست بابی به هدف ها و نیاز هاي خود به طور داوطلبانه شخصیت و رهبري فردي را در یک شرایط معیین بپذیرند. - میرکمالی، . - 78 :1389

اصطلاح اخلاق به اصول یا فرایند هاي استدلال در جهت آنچه درست یا غلط خوانده می شود و یا اینکه چیزي نسبت به چیز دیگر بهتر یا بدتر است اطلاق می شود - میرکمالی، . - 319 : 1392 در رساله امام سجاد - ع - به مسئله اخلاق در رابطه با زیر دست این گونه بیان کرده، و اما حق رعیتی که به ملکیت زیر دست - و مملوك - توست، این است که بدانی به راستی او آفریده پروردگار توست و گوشت و خون تو را دارد و تو - فقط - مالک و اختیاردار او شدهاى نه اینکه به جاى خدا تو او را آفریده باشی و نه اینکه تو برایش گوش و چشم نهاده باشی و نه اینکه روزى رسان او تویی، بلکه تنها خداست که این همه را به کفایت خویش انجام داده و سپس او را بیگار تو ساخته و تو را امین او قرار داده و او را به تو سپرده است تا خدا را در مورد او مراعات کنی و به روش خداپسندانه با او رفتار کنی.

پس باید از آنچه خود میخورى به او بخورانی و از آنچه خود میپوشی به او بپوشانی و او را به کارى بیش از توانش واندارى و اگر او را نخواستی خود را از مسوولیت الهی نسبت به او بیرون آرى و با دیگرى عوضش کنی و آفریده خدا را شکنجه نکنی. و لا قوة الا باالله - نیرویی نیست جز به خداوند - اخلاق به عنوان مطالعه رفتار و انتخاب اخلاقی ویژه که فرد ایجاد کرده است تعریف شده است. اخلاق مستلزم انتخاب است بنابراین آن - اخلاق - از طریق امتحان و آزمایش کردن و داشتن آگاهی بیشتر از ارزش هاي خود است، ما باید بیشتر مسئول عواقب اعمال و رفتارهاي خود باشیم.

- تابز1، . - 35 :2007 اخلاق عبارت است از ارزش ها و اصولی که راهنماي تشخیص رفتار درست یا نادرستند. می توان قانون طلاي را نمونهاي از یک اصل اخلاقی بر شمرد که راهنماي رفتار است. در مقابل ، معنویت عبارت است از عقایدیمحوري حول زندگی،انسانیت، و طبیعت. عقایدي همچنون جبهه رفتن ، مجازات محکومین - تنبهات دولتی - ،سقط جنین، زناي محصنه و زندگی به سبک هم جنس بازان که همگی اغلب اموري به معنویت اند.

- دونالدس2 ، . - 1388 وارن بنیس، متخصص معروف رهبري است که این عبارت از او نقل شده است که: مدیران کسانی هستند که سعی می کنند، کارها را درست انجام دهند، اما رهبران کسانی هستند که سعی می کنند، کارهایی درست را انجام دهند. - همان: . - 37 نگاه چارچوب گولا به اخلاق رهبري از طریق نظرگاه هاي فلسفی مبتنی بر اخلاق سنتی و نظریه هاي اخلاقی با تاکید بر عقلانیت فردي استوار است. در این چارچوب پیشنهاد ملاك براي تحلیل دستکاري جزئیات رهبري اخلاقی متفاوت است، بدین گونه پسندیده است که مادر نظریه مثلثی - بیمن وبل . - 2007 اختلاف در دستکاري استفاده کنیم.براي مثال کاجالا - 2011 - 3 دلیل آورد کهبدست آوردن خصوصیات مدیر اخلاقی براي راهنمایی مسیر امکان پذیر است - تامیپ. - 2013:4

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید