بخشی از مقاله

چکیده

کارآفرینی از محورهاي اصلی و اساسی رشد و توسعه است به طوري که آن را موتور توسعه اقتصادي در هر کشور می دانند. تجربه کشورهاي داراي رشد بالاي درآمد ملی نشان دهنده آن است که مدیران این کشورها به نقش و اهمیت کارآفرینی در پیشرفت و توسعه کشور پی برده اند. از آنجا که بخش عظیمی از جامعه را زنان تشکیل می دهند ، لذا کارآفرینی این قشر از جامعه از اهمیت بخصوصی برخوردار است به گونه اي که یکی از شاخصهاي مهم براي ارزیابی و سنجش توسعه و پیشرفت هر کشور میزان مشارکت زنان در تولید است مقاله حاضر به بیان و بررسی نقش زنان در کارآفرینی و عوامل موثر در رشد کارآفرینی زنان پرداخته است. نتیجه اینکه به نظر می رسد زنان ضمن داشتن مشارکت عظیم در جهت فعالیتهاي مختلف ، داراي شرایط امکانات مناسب نیستند و چنان چه این امکانات براي آنها فراهم شود استعدادهاي بالقوه آنها به منصه ظهور رسیده و جوامع از رشد و توسعه برخوردار می شوند.

مقدمه

در جامعه کنونی با توجه به عوامل مختلف اجتماعی ، اقتصادي لزوم حضور زنان در عرصه هاي اقتصادي بیش از پیش احساس شده که این امر لزوم توجه به کارآفرینی زنان را بیشتر نموده است . هزاره جدید شاهد زنان کارآفرینی است که در حال تثبیت مواضع خویش و شروع به تسلط در برخی صنایع و امور تجاري هستند. بسیاري از زنان مدتهاي مدید بر این باور بوده اند که جایشان در رأس یک شرکت است و اکنون در قرن بیست و یکم این باور براي بسیاري از انان به حقیقت پیوسته است - کوراتکو و هاجتس ، . - 1387 ضرورت کارآفرینی زنان را باید با افزایش و گسترش فرصتهاي شغلی بر مبناي خلاقیت که بار فرهنگی - ارزشی ان قابل کنترل است، پاسخ مثبت داد و از انجا که زنان داراي طبع لطیف و مادرانه اي هستند باید شغلی را انتخاب نمایند که براي ان از هر حیث آمادگی داشته باشند.

امروزه در عرصه جهانی زنان خلاق ، نوآور و مبتکر به عنوان کارآفرینان ، منشأ تحولات بزرگی در زمینه هاي صنعتی ، تولیدي و خدماتی شده اند و نقش انان به عنوان موتور توسعه اقتصادي ، قهرمانان ملی ، توسعه دهندگان صنعتی ، مشوقان سرمایه گذاري ، عاملین ایجاد اشتغال گزینه هاي اصلی انتقال فناوري و عاملین رفع خلل و تنگناهاي بازار ، تبیین یافته است . - رضوي ، . - 1384 از انجا که وضعیت زنان هر جامعه اي نشان دهنده میزان پیشرفت ان جامعه می باشد نقش زنان در زمینه هاي اقتصادي – اجتماعی به منزله یکی از مهمترین شاخصها در روند توسعه محسوب می شود . بنابراین در عصر حاضر فراهم کردن زمینه هاي تازه براي مشارکت بیشتر زنان و بهره گیري جدي تر از قدرت تفکر و ابداع و خلاقیت انان باید در سرفصل سرمایه هاي مدیریت نوین قرار گیرد.

مفهوم کارآفرینی :

کارآفرینی1 واژه اي است که سه قرن پیش مطرح و تعاریف متنوعی از ان ارائه شده است . کرزنر نیز که از استادان اقتصاد دانشگاه نیویورك می باشد کارآفرینی را اینگونه تشریح می کند - - کارآفرینی یعنی ایجاد سازگاري و هماهنگی متقابل بیشتر از عملیات بازارها - - . یکی از تعاریفی که تقریباً اکثر صاحب نظران در مورد ان اتفاق نظر دارند به شرح زیر است : - - کارآفرینی عبارت است از فرآیند نوآوري و بهره گیري از فرصتها با تلاش و پشتکار بسیار همراه با پذیرش ریسک هاي مالی ، روانی و اجتماعی که با انگیزه سود مالی ، توفیق طلبی ، رضایت شخصی و استقلال صورت پذیرد - - - هیسریچ ، . - 1985

اهمیت کارآفرینی زنان :

امروزه جوامع با تحولات و تهدیدات گسترده بین المللی روبرو هستند . تحولات و دگرگونی هاي نظام اجتماعی – اقتصادي عصر حاضر ناشی از تحولات شگرف علمی و تکنولوژیک است که به نوبه خود منجر به دیدگاهها و ضرورتهاي جدیدي شده است . زنان در کشورهاي رو به توسعه، امید اول براي ارتقاي خانوادهها و رشد و توسعهي کشورهاي خود محسوب میشوند. 

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید