بخشی از مقاله

چکیده:

در مطالعه حاضر به بررسی فرصت ها و چالش های مدیریت دانش برای تبدیل شدن صنعت نفت و گاز به یک بخش مبتنی بر دانش پرداخته شده است، در بازار رقابتی صنایع نفت و گاز، مدیریت دانش در حال تبدیل شدن به یک ضرورت نخست برای شرکت ها شده است. مدیریت دانش در صنایع نفت و گاز به معنای گرفتن اطلاعات درست برای اشخاص مناسب و در زمان مناسب است. موانع اجرا و ساختار مدیریت دانش ریشه در فرهنگ سازمانی ضعیف دارد.

بعلاوه موانع پیش روی مدیریت دانش به سه دسته عوامل فردی، عوامل سازمانی و موانع تکنولوژیکی طبقه بندی شده است به منظور حصول یک مدیریت دانش جوابده برای شرکت ها و سازمان ها بایستی این موانع رفع گردند و پس از رفع موانع و ایجاد فرصت به یک طریقی مکمل یکدیگر باشند، به نظر می رسد سیستم های متفاوت، روش ها و عوامل فرهنگی مانع از آن شده است که مدیریت دانش در صنعت نفت و گاز به عنوان زیر بنایی برای تبدیل شدن این صنایع بر بخش مبتنی بر دانش باشد.

مقدمه

نفت و گاز یک زمینه کاری بسیار پیچیده از کسب و کار است که هرگونه تغییر در تولید یا هزینه تولید آن می تواند به صورت مسقیم یا غیر مستقیم بر دیگر مشاغل اثر بگذارد. این امر شامل زمینه های متفاوتی از قبیل تولید نفت خام، حفاری، مطالعات ژئوفیزیکی، مطالعات زمین شناسی، پالایش و تحویل به مشتری و دیگر فعالیت ها می باشند شرکت های نفتی بر اساس موقعیت و نوع کار به دو دسته بالا دستی و پایین دستی تقسیم می شوند. - Dutta,S, 2013 -

از طرف دیگر صنعت عظیم نفت و گاز با چالش های از جمله چالش های حفاری، زمین شناسی و ژئوفیزیک مواجه است که راه حل برون رفت از این چالش ها در ذهن کسانی که با این تجربیات درگیر هستد محصور می باشد، این افراد منابع قابل اعتماد از تجربه و دانش سازمانی هستند که در طول زمان این دانش در ذهن آنها شکل گرفته است - Norheim, D. & Fjellheim, R., 2007 - دانش موجود در صنایع نفت و گاز اغلب دانش صریح است که در طول سالیان در ذهن متخصصان انباشته شده است. - . - Edwards. J,S. 2008

صنعت نفت و گاز بر محاسبات عصبی و استدلال های فازی مانند تکنیک های هوشمند تکنولوژی، محاسبات تکاملی، تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها و پردازش آنها استوار است که برای عبور از موانع و چالش ها باید از این فنون و روش ها کمک گرفت. تکنیک های هوشمند در حوضه های مختلف این صنایع مانند ارزیابی ریسک، تجزیه و تحلیل عدم قطعیت، تجزیه و تحلیل و تفسیر داده و کشف دانش و استخراج آنها استفاده می شود.

 این تکنیک های پردازش و تفسیر اطلاعات با استفاده از منابع مختلف اطلاعاتی از جمله حفاری، زمین شناسی، تحلیل های ژئوفیزیک صورت می پذیرد که هدف از استفاده از این تکنیک ها در این صنایع برای تولید و مدیریت اهداف مورد تصور و کاهش ریسک و افزایش تولید است، بنابراین این صنایع با زمینه بزرگی از پردازش اطلاعات، فن آوری، تکنولوژی و دانش روبرو است به عقیده نانوکا و تاکوچی - Takeuchi,2003 - دانش سازمانی از طریق تعامل اجتماعی میان دانش ضمنی و آشکار توسعه می یابد و عقیده دارند که از تعامل دانش ضمنی و آشکار چهار مرحله از تبدیل دانش1 که شامل ضمنی به ضمنی، ضمنی به آشکار، آشکار به آشکار و آشکار به ضمنی حاصل می شود. نوناکا - Nonaka - برای تبدیل دانش در هر سازمان چهار حالت را پیشنهاد می کند - Nanoka, . 1994 - حالت اول، دانش ضمنی به دانش ضمنی، اجتماعی کردن 2، در این حالت افراد از طریق ایجاد تعامل سعی دارند مستقیما" دانش ضمنی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید