بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

مقدمه

اختلال افسردگی

اختلال افسردگی یکی از شایع‌ترین تشخیص‌های روانپزشکی است که مشخصه آن خلق افسرده و با احساس غمگینی، اعتماد به نفس پایین و بی‌علاقگی به هر نوع فعالیت و لذت روزمره مشخص می‌شود؛ چیزی که از آن به عنوان "سرماخوردگی روانی" یاد می‌شود.

اسلاید 2 :

افسردگي بيماري است که همه بدن را درگير مي کند. جسم، حالات روحي و افکار، همگي درگير اين بيماري مي شوند. اين اختلال روي غذا خوردن و خوابيدن نيز اثر مي گذارد، همچنين احساسي که فرد نسبت به خود دارد و نحوه تفکر او نيز متاثر از اين بيماري مي شود. اختلال افسردگي با غمگيني يا ناراحت بودن متفاوت است. افراد مبتلابه اختلال افسردگي نمي توانند احساسات شان را کنترل و با آرامش رفتار کنند. درمان مناسب مي تواند به بيشتر اين بيماران کمک کند. نشانه هاي اين بيماري از شخصي به شخص ديگر بسيار متفاوت است و به شدت بيماري نيز بستگي دارد. افسردگي سبب تغيير در تفکر، احساسات، رفتار و سلامت جسمي فرد مي شود.

اسلاید 3 :

   1- تغيير در تفکر:

افسردگي سبب مشکلاتي در تمرکز و تصميم گيري مي شود و برخي هم حافظه کوتاه مدت شان دچار مشکل مي شود. افکار و خيالات منفي جزء ويژگي هاي بيماري افسردگي است. بدبيني، اعتماد به نفس ضعيف، احساس گناه و انتقاد از خود بين اين افراد شايع است. در موارد حاد افسردگي بعضي دچار افکار خود تخريبي مي شوند.

  2- تغيير احساسات:

احتمالاً فرد بدون هيچ دليلي احساس غم و اندوه شديدي مي کند. از انجام فعاليت هايي که زماني برايش لذت بخش بود، لذت نمي برد. بي انگيزه مي شود و تمام مدت احساس خستگي مفرط مي کند. گاهي هم زودرنجي و تحريک پذيري آنها تبديل به يک معضل مي شود. کنترل حالات روحي برايشان دشوار است و در نهايت احساس درماندگي مي کنند. يا س و نوميدي از ويژ گي هاي افسردگي است.

اسلاید 4 :

  3-تغيير رفتار:

رفتار فرد افسرده بر اساس احساسات منفي اش، تغيير مي کند. در رفتارهايش دل مردگي و بي تفاوتي موج مي زند، همچنين با ديگران احساس راحتي نمي کند پس کناره گيري و انزوا را انتخاب مي کند. احتمالاً تغيير چشمگيري در اشتهايش به وجود مي آيد، از همه چيز شکايت مي کند و ناراضي است. تمايلات جنسي خود را از دست      مي دهد و در موارد شديدتر به ظاهر و نظافت شخصي اش هم اهميت نمي دهد.

  4-تغيير در سلامت جسمي:

به رغم کسانی که ازخواب زياد احساس خستگي مفرط مي کنند، برخي هم نمي توانند بخوابند يا خواب راحت و عميقي ندارند. اين افراد در طول شب ساعت ها بيدار مي مانند يا چند مرتبه از خواب بيدار مي شوند. بعضي اشتهايشان را از دست مي دهند و برخي هم احساس بي قراري مي کنند به گونه يي که حتي نمي توانند بنشينند.

اسلاید 5 :

  1 - افسردگي عمده:

اين افسردگي از نظر نشانه ها و شدت آنها، جدي ترين نوع افسردگي است، اما تفاوت هاي عمده يي بين افراد مبتلاوجود دارد.
    
  2 - اختلال افسرده خويي:

 اين نوع سطح پايين يا متوسط افسردگي است که حداقل به مدت دو سال طول کشيده باشد، و در حالي که نشانه هاي اين اختلال به شدت افسردگي عمده نيست اما افرادمبتلادر برابر درمان مقاومت بيشتري نشان مي دهند که در نتيجه گاهي با گذشت زمان اختلال افسرده خويي به افسردگي عمده تبديل مي شود .

اسلاید 6 :

  4-افسردگی با اختلال ناسازگاری

این نوع افسردگی به هنگام مواجه شدن با بحران ها و اضطراب های عمده خود را نشان می دهد.

 5 - افسردگي دوقطبي:

روان درماني خصوصاً روان درماني شناختي مي تواند در خصوص تغيير افکار منفي به بيماران کمک کند. اما خود بيمار نيز مي تواند با استفاده از راهکارهایي نیزبه خودش کمک کند.

اسلاید 7 :

مكانیسم های دقیق ابتلا به افسردگی هنوز كشف نشده اند. با وجود این چند عامل زیست شیمیایی و روانی اجتماعی شناخته شده اند كه باعث افسردگی می شوند. ساختار زیست شیمیایی و ژنتیكی بعضی از مردان و زنان چنان است كه در محیط های دارای عوامل محیطی و اجتماعی یكسان ، آسیب پذیری بیشتر نسبت به افسردگی نشان می دهند.

علت های روان شناختی افسردگی گوناگون اند. استرس آغازگر افسردگی است. استرس های موجد افسردگی، رویدادهای بزرگ ناخواسته زندگی اند؛ مثل مرگ یك عزیز، یا رویدادهای جزیی مثل ترافیك شلوغ سرشب در شهر كه همواره با آن روبرو هستیم.

اسلاید 8 :

روان شناسان بر این باورند كه در نبود حمایت اجتماعی یا دوستان، گرایش به افسردگی تشدید می شود؛ به سخن دیگر وجود دوستان متعدد ، فرد را از ابتلای به افسردگی حفظ      می كند.

بعضی از پژوهشگران بر این باورند كه نشانگاهی به نام " اختلال افسرده ساز شخصیت"

وجود دارد  كه افراد مبتلا به آن همواره نسبت به خود و دیگران بدبین اند؛ جهان به نظر آنها بی رحم و بی پشتیبان است و خود بی ارزش اند و آینده نومید كننده است. به خاطر داشتن این دید منفی به زندگی، مستعد ابتلای به افسردگی اند

علت های افسردگی سالخوردگان بسیارند. تعدادی از بیماری های وابسته به سالخوردگی و دارو و درمان آنها، مثل داروهای ضد فشار خون یا تسكین درد مفاصل، آغازگر افسردگی اند یا باعث تغییرخلق و خوی می شوند.

اسلاید 9 :

سوگ یا غم فقدان:

برای یاد آوری شخص مورد علاقه ی از دست رفته، راه هایی ایجاد کنید، فعالیت هایی مثل خاطره نویسی برای تجدید خاطرات.

اسلاید 10 :

- از نظر روحی خود را در مرکز توجه قرار دهید و سعی کنید شیوه هایی را که شخص از دست رفته برای موفقیت شما در نظر داشت به یاد آورید و بر روی آنها کار کنید.

- آینده ای پر امید را برای خود مجسم کنید. افکار و احساسات خود را به دیگران بگویید و اجازه دهید دیگران در این مقطع حساس زندگی با شما همراه باشند.

- سعی کنید از نظر جسمی فعال بمانید و به زیبایی های اطراف زندگی خود حساس باشید.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید