دانلود فایل پاورپوینت سند توسعه زیست محیطی در برنامه پنجم توسعه اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید دانلود فایل پاورپوینت سند توسعه زیست محیطی در برنامه پنجم توسعه اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران توجه فرمایید.
1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه دانلود فایل پاورپوینت سند توسعه زیست محیطی در برنامه پنجم توسعه اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران قرار داده شده است
2-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
— پاورپوینت شامل تصاویر میباشد —-
اسلاید ۱ :
و سخر لکم فی السموات و ما فی الارض جمیعا منه ان فی ذالک لایات لقوم یتفکرون ( جاثیه – ۱۳ )
و آنچه در آسمان ها و آن چه در زمین است به سود شما رام کرد ، همه از اوست قطعا در این امر برای مردمی که می اندیشند نشانه هایی است .
اسلاید ۲ :
پیشگفتار
چشم انداز آمیزه ای از داوری های مبتنی بر ایدئولوژی نظام و واقعیت های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی جامعه است که تهیه و تنظیم چشم انداز آینده، از آن رو که قادر به پیش بینی و ترسیم روندهای ممکن و مطلوب آینده است می تواند به اتخاذ موضع و تعیین شیوه های برخورد با حوادث و اتفاقات کمک شایانی نموده و بهره برداری درست و بهینه از منابع و فرصت ها را امکان پذیر نماید. چشم انداز توسعه کشور در افق ۱۴۰۴ که تصویری از آینده مطلوب ایران را ترسیم نموده ، بستر مناسبی برای تهیه و تنظیم سند ملی توسعه در بخش های مختلف جامعه پدید آورده است.
بدون شک اصلاح زیرساختهای فکری و نگرش برنامهریزان نسبت به جایگاه و اهمیت محیط زیست در روند توسعه پایدار کشورها، از اولویت بالایی برخوردار است و، لذا تحقق این امر با ورود به نظام برنامه ریزی جامع و تعریف شاخصهای ملی برای محیط زیست امکان پذیر خواهد شد. بر این اساس و از این منظر، مقوله حفاظت محیط زیست همانطور که به صراحت در اصل ۵۰ قانون اساسی آمده است، مختص سازمان حفاظت محیط زیست نیست و کلیه افراد و سازمانهای دولتی و غیردولتی در آن سهیم هستند تا به ندای وجدان بیدار بشری که پیوسته در افقی بلند مدت به حیات پایدار انسان بر کره مسکون میاندیشد، پاسخ گویند .
امید است با عنایت مسئولین و آحاد مردم بستر مناسبی جهت بهینه سازی و احیا محیط زیست کشور به گونه ای فراهم آید تا در سریعترین زمان ضمن دستیابی به مراحل پیشرفت علم و صنعت، بتوانیم در محیط زیستی سالم زندگی کرده و آن را به عنوان میراثی جاودان به نسل های آتی واگذار نماییم.
اسلاید ۳ :
مهم ترین تحول در زمینه تقویت مقررات و تضمین اقدامات زیست محیطی پس از انقلاب اسلامی، تصویب اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است .
سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان یک دستگاه حاکمیتی متولی حفاظت و بهسازی محیط زیست بوده و نظارت بر کلیه فعالیتهای مرتبط با آب، هوا، خاک، تنوع زیستی و منابع طبیعی را بر عهده دارد با توجه به نقش حاکمیتی و نظارتی سازمان حفاظت محیط زیست، این دستگاه با هدف نظارت بر عملکرد سایر وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی تاثیرگذار بر محیط زیست در جایگاه سازمانی مستقل به عنوان معاون ریاست جمهور، بالاتر از سایر وزارتخانهها قرار گرفته است. این جایگاه امکان تحقق حاکمیت دولت در حفظ محیط زیست را فراهم نموده است.
در سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ هجری شمسی ، اهمیت محیط زیست در قالب عبارت “بهرهمندی از محیط زیست مطلوب” برای جامعه ایرانی درج شده است. با توجه به اهداف دیگر سند مانند توسعه اقتصادی، ارتقاء فرهنگ و اخلاق و….. میتوان رویکرد ایجاد تناسب، میان نهادهای اجتماعی، اقتصادی و تعادل بوم شناختی را از این چشمانداز استنتاج کرد.
متعاقبا در سیاستهای کلی نظام نیز به طور مستقیم به محیط زیست پرداخته شده است.
اسلاید ۴ :
مستندات سند
مبانی ارزشی محیط زیست
جامعه انسانی جهت تداوم زندگی نیازمند بستر محیطی سالم میباشد. محیط زیست سالم، سلامت جسمی و روانی فردی و اجتماعی انسانها را فراهم میسازد (امام صادق (ع) میفرمایند: لا تَطیبُ السُّکْنی اِلّا بِثَلاثٍ، اَلْهَواء الطَّیِّبِ وَ الْماءِ الْغَزیرِ الْعَذْبِ وَ الْاَرْضِ الْخَوّارَه زندگی بدون احراز سه عامل زیست محیطی حیاتی (هوا، آب و زمین) گوارا نخواهد بود. انسان به عنوان خلیفه خدا در زمین، مسئول آفریده شده است. از یک سو، نعمتهای بسیاری جهت رفع نیازمندیهایش در اختیار قرار گرفته و از سوی دیگر تکالیف و حقی بر او واقع شده است.
اسلاید ۵ :
مستندات قانونی
اصل پنجاهم قانون اساسی
در جمهوری اسلامی حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میگردد. از این رو فعالیتهای اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.
اسلاید ۶ :
بخشی از سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران مرتبط با محیط زیست کشور
۱٫ سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران در مورد “منابع طبیعی” مصوب مورخ ۲۳/۱۰/۱۳۷۷ که در تاریخ ۳/۱۱/۱۳۷۹ توسط مقام معظم رهبری تایید و طی شماره ۱/۷۶۲۳۰ مورخ۳/۱۱/۱۳۷۹ ابلاغ گردیده است.
ایجاد عزم ملی بر احیای منابع طبیعی تجدیدشونده و توسعه پوشش گیاهی برای حفاظت و افزایش بهرهوری مناسب و سرعت بخشیدن به روند تولید این منابع و ارتقاء بخشیدن به فرهنگ عمومی و جلب مشارکت مردم در این زمینه.
شناسایی و حفاظت منابع آب و خاک و ذخایر ژنتیکی گیاهی- جانوری و بالا بردن غنای حیاتی خاکها و بهرهبرداری بهینه بر اساس استعداد منابع و حمایت مؤثر از سرمایهگذاری در آن.
اصلاح نظام بهرهبرداری از منابع طبیعی و مهار عوامل ناپایداری این منابع و تلاش برای حفظ و توسعه آن.
گسترش تحقیقات کاربردی و فنآوریهای زیستمحیطی و ژنتیکی و اصلاح گونههای گیاهی و حیوانی متناسب با شرایط محیطی ایران و ایجاد پایگاههای اطلاعاتی و تقویت آموزش و نظام اطلاعرسانی.
اسلاید ۷ :
ادامه سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران مرتبط با محیط زیست کشور
. سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران درمورد “منابع آب” مصوب مورخ ۲۳/۱۰/۱۳۷۷ که در تاریخ ۳/۱۱/۱۳۷۹ توسط مقام معظم رهبری تایید و طی شماره ۱/۷۶۲۳۰ مورخ۳/۱۱/۱۳۷۹ ابلاغ گردیده است.
ایجاد نظام جامع مدیریت در کل چرخه آب بر اساس اصول توسعه پایدار و آمایش سرزمین در حوضههای آبریز کشور.
ارتقای بهرهوری و توجه به ارزش اقتصادی و امنیتی و سیاسی آب در استحصال و عرضه و نگهداری و مصرف آن.
افزایش میزان استحصال آب، به حداقل رساندن ضایعات طبیعی و غیر طبیعی آب در کشور از هر طریق ممکن.
تدوین برنامه جامع به منظور رعایت تناسب در اجرای طرحهای سد و آبخیزداری و آبخوانداری و شبکههای آبیاری و تجهیز و تسطیح اراضی و استفاده از آبهای غیرمتعارف و ارتقای دانش و فنون و تقویت نقش مردم در استحصال و بهرهبرداری.
اسلاید ۸ :
ادامه سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران مرتبط با محیط زیست کشور
بهینهسازی مصرف و کاهش شدت انرژی (سیاستهای کلی نفت و گاز)
ایجاد تنوع در منابع انرژی کشور و استفاده از آن با رعایت مسائل زیست محیطی و تلاش برای افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر با اولویت انرژیهای آبی (سیاستهای کلی سایر منابع انرژی)
تلاش برای کسب فنآوری و دانش فنی انرژیهای نو و ایجاد نیروگاهها از قبیل بادی و خورشیدی و پیلهای سوختی و زمین گرمایی در کشور. (سیاستهای کلی سایر منابع انرژی)
سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران درمورد “انرژی” مصوب مورخ ۲۳/۱۰/۱۳۷۷ که در تاریخ ۳/۱۱/۱۳۷۹ توسط مقام معظم رهبری تایید و طی شماره ۱/۷۶۲۳۰ مورخ۳/۱۱/۱۳۷۹ ابلاغ گردیده است.
اسلاید ۹ :
بر اساس این سند راهبردی، ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، با هویت اسلامی و انقلابی، الهامبخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بینالملل خواهد بود.
بخشی از ویژگیهای جامعه ایرانی در افق این چشم انداز عبارت است از:
برخوردار از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصتهای برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده، به دور از فقر، فساد، تبعیض و بهرهمند از محیط زیست مطلوب
اسلاید ۱۰ :
قوانین دایمی و خاص مرتبط با محیط زیست کشور
قانون ملی شدن جنگل ها و مراتع کشور (مصوب ۲۷/۱۰/۱۳۴۱)
قانون شکار و صید مصوب ۱۳۴۶ با اصلاحات بعدی آن
قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگل ها و مراتع کشور با اصلاحات بعدی (مصوب ۳۰/۵/۱۳۴۶)
قانون حفظ نباتات (مصوب ۱۸/۲/۱۳۴۶)
قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست (مصوب ۲۸/۳/۱۳۵۳ و اصلاحیه مصوب ۲۴/۸/۱۳۷۱)
قانون حفاظت دریا و رودخانه های مرزی از آلودگی با مواد نفتی (مصوب ۴/۱۱/۱۳۵۴)
قانون حفظ و تثبیت کناره و بستر رودخانه های مرزی (مصوب ۸/۱۲/۱۳۶۳هیأت وزیران)
قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی کشور (مصوب ۵/۷/۱۳۷۱)
قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا (مصوب ۳/۲/۱۳۷۴)
قانون حفاظت و بهرهبرداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران (مصوب ۱۴/۶/۱۳۷۴)
قانون مدیریت پسماندها (مصوب ۲۰/۲/۱۳۸۳)
قانون ایمنی زیستی
قانون توزیع عادلانه آب (مصوب ۱۶/۱۲/۱۳۶۱و اصلاحیه مصوب ۱۴/۸/۱۳۶۴)