بخشی از مقاله

چکیده

هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین فناوري اطلاعات ورضایت شغلی معلمان شهرفارسان در سال1392می باشد. جامعه آماري شامل کلیه معلمان شهر فارسان بوده که به طور تصادفی 100 نفر از معلمان شهر فارسان انتخاب شده سپس دو پرسشنامه ي فناوري اطلاعات و رضایت شغلی در اختیار آنها قرار گرفت. داده هاي حاصل از تحقیق از طریق روش آماري توصیفی و سپس در مباحث آمار استنباطی با استفاده از آزمون آماري مناسب به تبیین و تحلیل فرضیه ها پرداخته شده و در آخر به بررسی فرضیه ها پرداخته شده که شش فرضیه ارائه شده مورد قبول واقع شد .

مقدمه
امروزه آموزش و پرورش همگانی به عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار شناخته شده است و هر کشوري در جهان بخش بزرگی از درآمد ملی خود را براي گسترش، بهبود و کارآیی آن اختصاص میدهد. در واقع آموزش و پرورش رکن اساسی جامعه انسانی است و یکی از اهداف عمده آن پرورش و آموزش کودکان و نوجوانان توسط معلمان و مدیران است.اغلب صاحبنظران و متفکران مسایل تربیتی بر این نظرند که معلمان، بزرگترین و مهمترین عامل مؤثر در جریان تعلیم و تربیت هستند.

بنابراین بیراه نیست اگر گفته شود شالوده و اساس یک سیستم آموزشی موفق را معلمان تشکیل میدهند. اولین قدم در جهت رسیدن به کادر آموزشی موفق درك عواملی است که بر کیفیت فعالیت معلمان مؤثر است. یکی از این عوامل، رضایت شغلی معلمین است، چرا که رابطه مستقیمی بین رضایت شغلی افراد با عملکرد آنان وجود دارد و کسانی که رضایت داشته باشند، کار خود را بهتر انجام میدهند. بنابراین لازم است آموزش و پرورش به موضوع رضایت شغلی معلمان، بیش از پیش توجه نشان دهد.کشور ما نیز به دلیل تعاملی که با محیط پیرامون خود دارد، از تحولات جهانی بی نصیب نیست و با توجه به رویکرد جهانی در مباحثی مثل آموزش براي همه، آموزش مادام العمر، آموزش براي زندگی بهتر، یادگیري براي انجام دادن و ...

که می تواند زمینه هایی را براي همکاري هاي آموزشی مشترك میان کشورهاي جهان مهیا نماید، می بایست از روش هاي خاصی براي تحت پوشش درآوردن هر چه بیشتر جمعیت لازم التعلیم و یا افزایش کیفیت آموزش و پرورش و یا حتی کاهش هزینه هاي آموزش استفاده کند.لازم است به این نکته اشاره کنیم که در حال حاضر بنا به همین تأثیر فناوري در آموزش، رویکردي به سوي استفاده از فناوري در آموزش - تدریس دبیران - به وجود آمده که آهسته و انبوه کار خود را به پیش می برد.

نمود این رویکرد برگزاري جشنواره هاي تولید محتواي الکترونیکی در آموزش هاي فنی و حرفه اي و همچنین جشنواره هاي روش تدریس با استفاده از فناوري اطلاعات است که در دوره متوسطه و در دروسی مثل شیمی و جغرافی توسط وزارت آموزش و پرورش در حال اجراست. از جمله اهداف مشترك اجراي این جشنواره ها عبارتند از: ترغیب، تشویق و ایجاد باور در بین معلمان در امر استفاده از نرم افزارها و تولید محتواي الکتریکی؛ توسعه و گسترش فرهنگ تولید محتواي الکتریکی و استفاده از فناوري اطلاعات در فرآیند یاددهی و یادگیري. این موضوع می تواند علائمی باشد براي این که نقطه اوج تلفیق فناوري اطلاعات در آموزش و بکارگیري خردمندانه آن توسط معلمان و دبیران است. پس معلمان در بکارگیري فناوري اطلاعات و ارتباطات نقش محوري دارند

بیان مسئله

در مورد بکارگیري فناوري اطلاعات در آموزش و پرورش بحث هاي زیادي شده و عموماً از فناوري اطلاعات به عنوان یک ابزار تکنیکی براي بالابردن سطح آموزش سخن رفته است. این امر نکته روشن و قابل توجهی را پیش روي ما قرار می دهد که نیاز مبرم به پیشرفت و حرفه اي شدن معلمان در زمینه فناوري اطلاعات دارد. در زمینه ارتباط معلمان با فناوري اطلاعات مطالبی فراهم شده که در پی می آوریم:

براي ایجاد یادگیري هاي مؤثر،جایی که تکنولوژي در اختیار اهداف یادگیري در مدرسه است، تنها معلمان هستند که در مواقعی حساس مبتنی بر پایه احتیاجات و شیوه هاي یادگیري دانش آموزان، تکنیک هاي فناوري اطلاعات را در برنامه ریزي تحصیلی به کار می برند.

با توجه به این که فناوري اطلاعات در آموزش، مراحل بلوغ خود را می گذراند؛ باید توسط مسئولین آموزش و پرورش چشم اندازهاي آن ترسیم و اهداف آن مشخص شود تا بتوان تکلیف برنامه درسی را مشخص کرد:

*    IC T چه تأثیري بر برنامه درسی دارد؟

*    مؤلفه هاي برنامه درسی چگونه تأثیر می پذیرند؟

*    روش هاي تدریس، محتواي کتاب هاي درسی و ارزشیابی به چه صورت خواهند بود؟

نکته اي که می توان بر آن تأکید داشت و به آن اشاره کرد این است که:

این معلم است که براي آموزش و تدریس می بایست از نمودهاي فناوري استفاده کند، بنابراین می بایست روش هاي تدریس با رویکردهاي جدید را تجربه کرد، آنها را مستند کرد و نشر داد.

شواهد به دست آمده از بررسی هاي تحقیقاتی، نشان از آن دارد که فنون تدریس و نوع تفکر معلمان بر روي به کارگیري فاوا - فناوري اطلاعات و ارتباطات - و در نتیجه، پیشرفت دانش آموزان تأثیر بسزایی دارد.

امروزه آموزش و پرورش همگانی به عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار شناخته شده است و هر کشوري در جهان بخش بزرگی از درآمد ملی خود را براي گسترش، بهبود و کارآیی آن اختصاص میدهد. در واقع آموزش و پرورش رکن اساسی جامعه انسانی است و یکی از اهداف عمده آن پرورش و آموزش کودکان و نوجوانان توسط معلمان و مدیران است.

اغلب صاحبنظران و متفکران مسایل تربیتی بر این نظرند که معلمان، بزرگترین و مهمترین عامل مؤثر در جریان تعلیم و تربیت هستند. بنابراین بیراه نیست اگر گفته شود شالوده و اساس یک سیستم آموزشی موفق را معلمان تشکیل میدهند. اولین قدم در جهت رسیدن به کادر آموزشی موفق درك عواملی است که بر کیفیت فعالیت معلمان مؤثر است. یکی از این عوامل، رضایت شغلی معلمین است، چرا که رابطه مستقیمی بین رضایت شغلی افراد با عملکرد آنان وجود دارد و کسانی که رضایت داشته باشند، کار خود را بهتر انجام میدهند. بنابراین لازم است آموزش و پرورش به موضوع رضایت شغلی معلمان، بیش از پیش توجه نشان دهد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید