بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
الف)
نگاهی به عرصه فرهنگ بر مبنای مصاف فرهنگی
1)
ریشه مصاف فرهنگی: وجود تقابل ذاتی بین فرهنگ اسلام و انقلاب اسلامی و فرهنگ غرب
2)
تهاجم انقلاب اسلامی علیه نظام سلطه و فرهنگ استکباری و تهاجم فرهنگی غرب علیه اسلام و انقلاب اسلامی
1 – 2 -
در سطح جهان بویژه جهان اسلام
2 – 2 -
در داخل کشور
اسلاید 2 :
فرهنگ و تهاجم فرهنگی
برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری
حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی)
تاریخ انتشار: تابستان 1373
ناشر: سازمان مدارک فرهنگی انقلاب اسلامی
اسلاید 3 :
گزیدۀ رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) دربارۀ:
تهاجم فرهنگی
باور به تهاجم فرهنگى:
ما بايد باور داشته باشيم كه امروز آماج تهاجمات فرهنگى دشمنان هستيم. (21/9/68)
- ما از همه سوى با دشمنى و خصومت دشمنان اصلى و فرهنگىمان در جهان مواجه هستيم، چه در زمينه فرهنگ عمومى، ذهنيت و عمل فرهنگى مردم و چه در زمينهى كار آموزشى و تربيت نيروى انسانى، تا نگذارند كه ما به مقاصدمان برسيم. (21/9/68)
مسألهى تهاجم فرهنگى كه ما بارها روى آن تأكيد كردهايم، يك واقعيت روشنى است كه با انكار آن نمىتوانيم اصل تهاجم را از بين ببريم. تهاجم فرهنگى وجود دارد. اگر ما آن را انكار كرديم مصداق اين فرمودهى اميرالمؤمنين (ص) مىشويم كه « وَ مَنْ نامَ لَمْ يُنَمْ عَنْهُ » تو اگر در سنگر به خواب بروى معنايش اين نيست كه دشمن هم در سنگر مقابل به خواب رفته است و لذا تو كه به خواب رفتهاى، سعى كن خودت را بيدار كنى! ما بايد توجه داشته باشيم كه انقلاب فرهنگى درتهديد است. كما اينكه اصل فرهنگ ملى و اسلامى ما در تهديد دشمنان است.(20/9/70)
اسلاید 4 :
مفهوم و اهداف تهاجم فرهنگى:
- تهاجم فرهنگى به اين معنى است كه يك مجموعهى سياسى يا اقتصادى براى اجراى مقاصد خاص خود و اسارت يك ملت، به بنيانهاى فرهنگى آن ملت هجوم مىبرد. در اين هجوم باورهاى تازهاى را به زور و به قصد جايگزينى با فرهنگ و باورهاى ملى آن ملت وارد كشور مىكنند.(5/21/71)
- تهاجم فرهنگى همانند كار فرهنگى، يك كار آرام و بىسروصداست. (5/21/74)
-تهاجم فرهنگى براى بىاعتقادكردن نسل نو انجام مىگيرد. هم بىاعتقادكردن به دين، همبىاعتقادكردن به اصول انقلابى و هم بىاعتقادكردن به آن تفكر فعالى كه امروز استكبار و قلمرو قدرتهاى استكبارى را به خطر و وحشت انداخته است. (25/10/70)
-در تهاجم فرهنگى، دشمن آن نقطهاى از فرهنگ خود را به اين ملت مىدهد و وارد كشور مىكند كه خودش مىخواهد و معلوم است كه دشمن چه چيز را مىخواهد. (5/21/71)
اسلاید 5 :
ابعاد جهانى تهاجم فرهنگى:
- امروز، تهاجم فرهنگى عظيمى عليه اسلام هست كه مستقيم به انقلاب ارتباطى ندارد و وسيعتر از انقلاب است، بر عليه اسلام است. يك تهاجم فوقالعاده فرهنگى، اجتماعى و سياسى با ابعاد گسترده عليه اسلام، يعنى حتى اسلامى كه ميان تودهى مردم مثلاً الجزاير است. فقطيك استثناء دارد و آن اسلام وابسته به دستگاههاى استعمارى و فهدگونه است. جاهايى كه به طور مستقيم به اين اسلام مربوطند، از اين تهاجم مستثنا هستند. والا حتى اسلام به معناى اعتقاد عوامانهى مردم هم مورد تهاجم است، چه برسد به اسلام ناب، اسلام انقلاب، اسلام به تفسير ايران به تعبير خودشان؛ آن كه ديگر وضعش روشن است. تهاجم عجيبى وجود دارد. اين چيزهايى كه شما مىشنويد دربارهى مبارزه با دختران محجبه در فرانسه، اينها جرقههايى است، آتشهاى زيرخاكستر است و از يك كار عظيم پشتپرده خبر مىدهد. قضيه فقط اين نيست كه حالا يكدولت مثلاً «لائيك» مىگويد ما نمىخواهيم محجبهاى باشد.نه، اصلاً. اينها از اسلام به شدت احساسخطر كردند. البته اين تازگى ندارد.(7/9/68)
- در همه جا يك آرايش فرهنگى بسيار خطرناكى عليه انقلاب وجود دارد و اين آرايش چيزى نيست كه مثلاً از صد سال قبل بوده باشد، اگر چه از صد سال قبل هم تهاجم فرهنگى عليه اسلام وجود داشت ، اما نه به صورت امروز.(20/9/70)
اسلاید 6 :
- آن تفكر، ضد اسلام ناب يا اگر دقيقتر بخواهيم بگوييم ضدمذهب ناب است. مذهب ناب يعنى تفكرى كه فراگيرتر از انقلاب اسلامى است زيرا فقط به انقلاب متوجه نيست بلكه به كليت اسلام متوجه است و حتى به يك معنا، به هر مذهبى كه احساس كند در آن اصالتى وجود دارد متوجه است يعنى كاردينالهاى مسيحى آمريكاى لاتين هم همان اندازه مغضوبند كه علماى انقلاب مصر يا تونس. تمام دنيا الان متوجه اين است منتها كانون اصلى ايران است. اين را هم مىدانند، متوجهند كه اينجا كانون اصلى است.(7/9/68)
- امروز دشمن بيشترين همت خود را روى تهاجم فرهنگى گذاشته است و من به عنوان يك آدم فرهنگى و سياسى، وقتى نگاه مىكنم به صحنهى نبرد بين شما ملت ايران كه طرفدار اسلام و طرفدار نجات مستضعفين و دشمن نظام استكبارى دنيا هستيد و دشمنان شما، يعنى سردمداران جبههى استكبار و ضداسلام و دنباله روهايشان، يعنى آن اراذلى كه در اين بين به خاطر منافع شخصى و هواهاى نفسانى دنبال بوق استكبار و خر دجال استكبار راه افتادهاند، مىبينم كارزارى الان برپاست. جنگ نظامى تمام شده و البته دشمن يعنى استكبار جهانى اگر بتواند، حرفى ندارد كه جنگ نظامى را هم دوباره به راه بياندازد. منتها برايش آسان نيست اما يك كارزار فكرى، فرهنگى و سياسى در جهان برپاست كه هر كس بتواند خبرها را بفهمد و احاطهى ذهنى داشته باشد و يك نگاه به صحنه بياندازد، برايش مسلم خواهد شد كه الان دشمن دارد از راههاى فرهنگى بيشترين فشار خود را وارد مىآورد. (12/2/69)
اسلاید 7 :
شاخه ها و عرصه های تهاجم فرهنگی:
ما بايد تهاجم فرهنگى را يك مقولهى حقيقى و جدى به حساب بياوريم. مبارزهى فرهنگى با تفكر اسلامى و جمهورى اسلامى داراى شاخهها و شعبههاى متعددى است كه اگر واقعاً انسان بخواهد آنها را بررسى و احصا كند خواهد ديد كه عرصهى بسيار گستردهاى دارد. فرضاً تفكر سياسى اسلام در مطبوعات، در كتابهاى مختلف و در ترجمهها، حتى در تاريخنويسى زير سؤال مىرود....
شكل ديگر اين رويارويى زير سوال بردن و رد عقايد بنيانى اسلام به شكلى رندانه در كتابها و جزوههاى درسى و كلاسهاى درس است.
شكل مهمتر اين رويارويى كه از بخشهاى اساسى تهاجم فرهنگى است كوشش براى كشاندن نسل جوان به ابتذال و فساد است. (19/9/ 71)
- مسألهى تهاجم فرهنگى كه بنده بارها از آن اسم آوردهام و حقيقتاً و قلباً و روحاً نسبت به آن حساس هستم دو شاخهى اساسى و مهم دارد كه هر دو شاخه براى شما قابل توجه است:يكى عبارت از جايگزينكردن فرهنگ بيگانه به جاى فرهنگ بومى است و اين ادامهى همان كارى است كه در دوران پهلوى به صورت آزاد و نرخ شاهعباسى انجام مىگرفته است كه با پيروزى انقلاب اسلامى بحمدالله قطع شد و اينها دارند فشار مىآورند كه همان كار بايد انجام بگيرد.
اسلاید 8 :
شاخهى دوم عبارت است از حمله به جمهورىاسلامى و ارزشهاى جمهورى اسلامى و ارزشهاى ملت ايران كه از طرف فرهنگى، با نوشتن و تهيه فيلم و نمايشنامهها و تنظيم كتابها و فصلنامهها و با هدايت بيگانه امروز در كشور ما انجام مىگيرد.(21 /9/ 68)
- يك جبهه عظيم فرهنگى كه با سياست، صنعت، پول و با انواع و اقسام پشتوانهها همراه است الان مثل يك سيلى راه افتاده كه با ما بجنگد. جنگ هم جنگ نظامى نيست. بسيج عمومى هم در آنجا هيچ تأثيرى ندارد. آثارش هم طورى است كه ما تا به خود بياييم گرفتار شديم. مثل يك بمب شيميايى نامحسوس و بدون سروصدا. فرض كنيم در يك محوطه يك بمب شيميايى منجر شود يا بيفتد كه احدى نفهمد كه اين بمب اينجا افتاد. پس از هفت هشت ساعت مىبينيد صورتها و دستهاى همه تاول زده است. تهاجم فرهنگى دشمن به صورتى است كه شما ناگهان در مدرسههاى ما، در خيابانهاى ما، در جبهههاى ما، در حوزهى علميه ما، در مدارس و دانشگاههاى ما نشانههاى آن را خواهيد ديد. يك مقدارى هم الان داريد مىبينيد، بعداً هم بيشتر خواهد شد. يك كتاب چاپ مىشود، يك فيلم توليد مىشود، ويدئو مىشود مىآيد داخل كشور، هدفش هم ما هستيم، هدفش اسلام و انقلاب است. البته در اينكه مقابله با اين تهاجم، پول، بودجه، امكانات و پشتيبانىهاى سياسى دولت را مىخواهد ترديدى نيست. اما دولت مىخواهد پول بدهد و پشتيبانى بكند كه يك فكرى پخش شود، آن فكر كجا توليد خواهد شد؟(7 /9/68)
اسلاید 9 :
شناخت و مقابله با تهاجم فرهنگى:
- اينكه بنده روى تهاجم فرهنگى اين همه تكيه مىكنم به خاطر اين است كه تهاجم فرهنگى يك سنگر و جبههى شناخته نشدهى دشن است ولذا بايد آن را شناخت. چون تا جبههى دشمن و محل تجمع دشمن و نقطهى نفوذ دشمن را كشف نكنيم، چگونه مىخواهيم دفاع كنيم؟ (26/6/71)
قضيه اين است كه حقيقتاً جبههى وسيعى از سوى دشمن، با ابزار مؤثر، خطرناك و كارآمد و با استفاده از علم و تكنولوژى به وجود آمده براى اينكه جمهورى اسلامى را با تهاجم فرهنگى مواجه كنند.
چنين مبارزهاى اگر در مقابلش حركتى انجام نگيرد بلاشك پيروز خواهد بود. به نظر من اگر با اين تهاجم، هوشمندانه و با بهرهگيرى از روشهاى درست و مدبرانه مقابله نشود، بسيار خطرناك و نابودكننده است. بايد به اين قضيه رسيد. در اين زمينه بايستى از اعمال سليقه جلوگيرى كرد. اينكه فلان مسؤولِ فلان بخش فرهنگى ما در يك قضيهاى سليقهاى دارد، نبايد ملاك باشد، بلكه بايد خطر را با همان اهميتى كه دارد ديد.(19/9/71)
- گاهى اوقات يك حرفى چون تكرارى مىشود و مورد توجه عميق قرار نمىگيرد و كارى نسبت به آن انجام نمىگيرد و با يك برخورد سطحى از آن عبور مىشود، مُمل مىشود و انسان احساس مىكند كه ديگر تكرارش واقعاً ملالآور است. لذا اينطور تصور مىشود كه ما اين تعبير تهاجم فرهنگى را ديگر نبايد تكرار كنيم و حال اينكه به نظر من اين قضيه از آن قضايا نيست و به آسانى نمىشود از اين قضيه گذشت.
اسلاید 10 :
بنده با اينكه وقت كمى دارم، همين كه مجلات را غالباً يك ورقى مىزنم يا كتابهاى منتشر شده بخصوص كتابهاى ادبى و فرهنگى و مقالات خوبى را كه نوشته مىشود نگاه مىكنم، مىبينيم كمتر متوجه اين مبارزهى فرهنگى است. در حالى كه جبههاى وجود دارد كه به شكل منظم و سازمان يافته دارد به ما حمله مىكند و اگر چه اين طرف كار زيادى انجام مىگيرد اما يك حركت متشكل و نظم يافتهاى براى دفاع وجود ندارد ولذا انسان احساس خطر مىكند. به هر حال انتظار هست كه به اين قضايا واقعاً به طور جدى رسيدگى بشود. (19/9/71)
امروز دشمن جبههى وسيعى را با استفاده از ابزارهاى مؤثرِ خطرناك و كارآمد و نيز با بهره گرفتن از علم و تكنولوژى تشكيل داده است تا جمهورى اسلامى را هدف يك يورش همه جانبهى فرهنگى قرار دهد. مقابله با اين تهاجمِ بسيار خطرناك و ويرانگر، نيازمند هوشيارى و استفاده از ابزار و روشهاى مشابه دشمن و يا شيوههاى جايگزين آن است. (19/9/71)
- نبرد فرهنگى را با مقابله به مثل مىشود پاسخ داد. كار فرهنگى و هجوم فرهنگى را با تفنگ نمىشود جواب داد، اينجا تفنگ، قلم است. (13/2/69)
- لازم است در ميان ادبا و روشنفكران و نويسندگان و شعرا و هنرمندان و سينماگران و دانشمندان و اساتيد، يك بسيج عمومى براى مقابله با جريان تهاجم فرهنگى كه دشمن هدايت مىكند انجام بگيرد.(5/5/72).
- مسأله مسألهى ايران و اسلام است، مسأله عزيرترين اندوختههاى يك ملت است، دشمن مىخواهد با اين اندوختهها شوخى كند و او را به بازى بگيرد، لذا بايد جبهه فرهنگى و سنگرهاى فرهنگى بوجود بيايد و امروز روز كار است و بايد همه كار كنند. امروز روزى است كه همهى آن كسانى كه استعداد دارند بايد در زمينه فرهنگى كار كنند و كارهاى نشده هم زياد است. اين آن چيزى است كه مورد خطاب من به همهى اهل فكر و فرهنگ و هنر و ادب و دانش و معلومات و معارف است و اين را يك چيز لازمى مىدانم. (05/5/72)