بخشی از مقاله

چکیده

توجه به احداث ساختمانهای سبز ازآنجا آغاز شد که ارزش و اهمیت منابع تجدید ناپذیر بیشتر مطرح گردیدوزنگ خطرآلودگی شهرهای بزرگ و تحلیل رفتن منابع آب زیر زمینی، بصدا درآمد. محققان وطراحان با ایدههای مختلف و طراحی ساختمانها و محله سبز خصوصا در کلان شهرها، واستفاده از مصالح دوستدار طبیعت و با جلوگیری از هدررفت آب و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، همواره تلاش کرده اندتا به نگرانی-هایی که برای نسل آینده وجود دارد، پاسخ دهند.

دراین مقاله تحلیلی مبنی برسودآوری اجرای پروژه ساختمان سازی، به شکل محله ای سبز با امکانات ویژه جهت جذب سرمایه گذار صورت گرفته، به گونه ای که سرمایه گذاران در شرایط رکود در بازار مسکن، با چنین طرحی بتوانند با پایین آمدن قیمت زمین وشرایط منحصر به فرد طرح، سود مورد انتظار را کسب کند. علاوه بر کسب سود مناسب، مشارکت در این پروژه بعنوان نقطه عطف در سابقه کاری بدل خواهدشد.

محقق دراین مقاله برای نشان دادن سودآوربودن اجرای طرح مذکورو جذب سرمایه گذار،تحلیلی روی قیمت زمین وهزینه ساخت انجام داده که مشخص میکند در این طرح میزان سوددهی برای هر متر مربع حدود115 تا 120درصدمیباشد، که این موضوع نشان دهنده ارزشمندی چنین طرحی خواهد بود. محله سبز مورد نظر در این طرح محله ایست با بامهای متصل بهم و سبز ودر واقع یک پارک در ارتفاع بالا تر از سطح شهر، که بصورت خصوصی مختص ساکنین محله خواهد بود، خود این موضوع امنیت را در محله مذکور تا حد زیادی تضمین خواهد کرد.

دراین مقاله با توزیع پرسشنامه میان قشر پردرآمد، میزان استقبال احتمالی آنهادر صورت احداث چنین محله ای مورد بررسی قرار گرفته که با جمع آوری پرسشنامهها مشخص گردید بیش ازنیمی ازپاسخ دهندگان موافق زندگی در این محله بودند.

-1 مقدمه

وابستگی به منابع تجدید ناپذیرواستفاده بیرویه ازمنابع، و نبودن الگوی مناسب، نگرانیهای زیادی برای آیندگان به همراه دارد. بهینه سازی مصرف وتغییر الگوهای تولید انرژی مورد نیاز برای حیات و آسایش انسانها، از بزرگترین دغدغهها برای آیندگان بشمار میآید.

درصد قابل توجهی از انرژی و موادخام در سراسر جهان در صنعت ساختمان سازی مصرف میشود. سالهاست که تمام کشورهای پیشرو در صنعت ساختمان به فکر احداث ساختمانهای ویژه و سازگار با طبیعت هستند.این موضوع از زمانی عمومیت بیشتری پیدا کرد که مسئله گازهای گلخانه ای وآلودگی زیست محیطی برای آیندگان موردواکاوی و پیش بینی قرار گرفت.

امروزه استفاده از مصالح تجدید ناپذیر و همچنین مصرف بی رویه سوختهای فسیلی در منازل مسکونی و همچنین هدر رفت آب از معضلهای بزرگ در صنعت ساختمان سازی میباشد که همگی به آلودگی محیط زیست منتهی خواهدشد.

پیمانکاران ساخت ساختمانهای سبز،جهت بدست آوردن امتیازات لازم برای کسب گواهینامه ال-ای-ای-دی 5 بامشکلات عدیدهای مواجه هستند که سبب افزایش زمان پروژه خواهند شد،ازجمله آنها افزایش هزینهها، نیازبه تجهیزات، طراحیهای پیچیده و غیره.

با توجه به مسئله مورد تحقیق در مقاله در ابتدا نگرانیها و اهمیت توجه به آنها ذکر میگردد تا درک درستی از نیاز به ساخت محله های سبز بدست آید. با توجه به دوره خشکسالی که چندین سال است که گریبان گیر کشورمان شده و به تبع آن شهرکرمانشاه نیز به شدت با کاهش آب های زیر زمینی مواجه شده است و همین مسئله لزوم توجه بیشتر به هدر رفت آب را نشان میدهد،چرا که در شهر کرمانشاه در ماههایی از سال برای نیاز روزمره باید طبق برنامه ریزی، آب در ساعاتی از شبانه روز قطع گردد. با وجود این مشکل حالا اگرقرارباشد فضایی سر سبز بوجود آید مسلما به آب بیشتری نیاز است که برای این موضوع باید با جمع آوری آب باران و همچنین بازیافت آبهای مصرف شده ،آب مورد نیاز برای ایجاد یک محیط بانشاط و سر سبز را محیا نمود. همچنین مصرف بی رویه برق هم سبب آسیب رسیدن به طبیعت میگردد.

خصوصا در شهر کرمانشاه که نیروگاه تولید کننده برق آن، با استفاده از بخار آب، برق تولید میکند و مصرف آب بسیار زیادی هم دارد که با توجه به شرایط خشکسالی وکمبود آب اگر بتوان از سلولهای خورشیدی برای تامین روشنایی و سیستم گرمایشی و سرمایشی استفاده کرد در واقع باز هم از هدر رفت بی رویه آب جلوگیری خواهد شد و مانع آسیب رسیدن به محیط زیست میشود. تمامی اینها دلایلی هستند تا نگرشی جدید در ساختمان سازی بوجود آید و طراحیها به سمت ساختمانهای سبز و محلههای سبز سوق داده شوند. اما درواقع احداث ساختمان سبز هزینههای اضافی در بر خواهند داشت و قیمت تمام شده چنین ساختمانهایی بیشتر از ساختمانهای معمول خواهد بود. پس باید راهی ابداع شود تا ابتدا سوددهی برای سازندهها در برداشته و دوم آنکه متقاضیان خرید، انگیزه برای پرداخت هزینه اضافی داشته باشند.

دراین مقاله محقق قصدداردنشان دهدکه درصورت احداث محلههای سبز، آیا استقبالی برای خرید از طرف جامعه وجود خواهد داشت و همچنین سود دهی ساخت محله ای سبز،در محلههای با قیمت زمین ارزان و بافت فرسوده بهگونه ای هست که سرمایه گذار را مجاب به سرمایه گذاری کند. از اهداف مهم که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است ، کاهش هزینهها میباشد. یعنی خرید زمین های ارزان قیمت و ساخت ساختمانهای سبز، باعث درآمد زایی مناسب در صنعت مسکن میشود.

هدف دوم ایجاد انگیزه برای مشتری بااستفاده از بکارگیری مصالح دوستدار طبیعت و جلو گیری از هدر رفتن انرژی و همچنین مصرف بی رویه آب است، و نیز ایجاد محله ای پاک و شاداب برای ساکنین محله به شکلی که الگویی برای تمامی دنبال کنندگان صنعت ساختمان باشد. سومین هدف بوجود آوردن الگویی برای سایر ساخت و سازهای شهر کرمانشاه و سطح کشور میباشد. در واقع احداث بامهای سبز مشخصه اصلی طرح چنین محله ای می باشد که به عنوان شاخص برای یک منطقه شهری معرفی می گردد. بام سبز، بام ساختمانی است که تمام یا قسمتی از آن با گیاهانی که بر روی یک لایه ضد آب کاشته شده باشند، پوشانده شده است. این بام ممکن است شامل لایههای دیگر مانند حصار ریشه، زه کشی و یا سیستم آبیاری باشد.

ایجاد بام های سبز سودهای مضاعف فراوانی برای ساکنین ایجاد می کند که می توان از آن ها به موارد زیر اشاره کرد:

-کاهش گرمای محیط

-خنک کردن ساختمان بین 50 تا 90 درصد

- تصفیه هوا و دی اکسید کربن که به کم کردن بیماریهای تنفسی مانند آسم کمک می کند

-فیلتر کردن فلزهای سنگین از آب باران -بعنوان عایق در برابر سر و صدای محیط عمل می کند

-ایجاد زیستگاه طبیعی

-کاهش متوسط دمای محیطهای شهری در فصل گرما

-تزئین بام ها و زیبا شدن محیط با پوشش گیاهی.

دراین مقاله محقق با بررسی عوامل مختلف ودر نظر گرفتن شرایط محیطی محل طرح، به دنبال نشان دادن سوددهی ساخت محله های سبز در شهر کرمانشاه جهت جذب سرمایه گذار، و نیز میزان توجه و استقبال مردم، از چنین محلهای می-باشد.

-2 مطالعات پیشین

بافت های فرسوده معمولا در مراکز شهرها قرارگرفته اند. درواقع قدیمی ترین محلهها درهر شهر در حال حاضر به بافت فرسوده شهری تبدیل شده اند که به ترتیب در اطراف آن ها محلههای جدیدتر ساخته شدهاند و شهر گسترش پیدا کرده است، به همین علت دسترسی چنین محلههایی به تمام نقاط شهری بهتر از محلههای جدید است. بافتهای فرسوده با اینکه درمرکزیت شهر قرار دارند اما بخاطر مخروبه بودن تعداد زیادی از ساختمانها و معابر، قیمت آنها نسبت به سایر نقاط شهر پایین تر است. معمولا برای ساخت و ساز درچنین محلههایی کمتر سرمایهگذاری، جرات پاگذاشتن به این عرصه را دارد..می-توان بافتهای فرسوده را با طراحیهای هوشمند به صورت محله جذاب و متفاوت اجرا کرد. با احداث محله سبزو بامهای سبز در بافت فرسوده، چون موقعیت مکانی آنها در مرکزیت شهر قرار دارد، براحتی قیمت چنین محلهای ارتقا یافته و سرمایهگذاران جذب مشارکت و ساخت وساز خواهند شد.

با دادن اطلاعات کافی به عموم مردم درمورد مزیتهای استفاده از ساختمان سبز واثبات مقرون بصرفه بودن و بازگشت سرمایه مازاد در طول زمان و توجه به اهمیت سوختهای فسیلی و غیرقابل بازگشت میتوان به گسترش ساخت ساختمانهای سبز امیدوار بود

درساخت ساختمانهای سبزجدیترین مشکل افزایش هزینه میباشد،هزینه سخت و هزینه نرم از انواع هزینهها می باشندکه هزینه سخت درموردساخت وساز ومسائل فیزیکی وهزینه نرم شامل مسائل مدیریتی، طراحی، مالیات وغیره می-باشد -

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید